HepiPet, sevimli evcil dostunuz için sağlıklı bir yaşam sunuyor

Türkiye’deki girişimleri ilk gün olduğu gibi bugün de ücretsiz bir şekilde yayınlamaya ve onların sesi olmaya devam ediyoruz.

Evcil hayvanların sağlıklı beslenmesini önemseyenler için HepiPet oldukça değerli bir girişim. Koruyucu hekimliği online platforma taşıyan HepiPet, evcil hayvanınızın anamnez ve yaşam bilgilerini alarak evcil hayvanın ihtiyacı olan günlük enerji miktarını tespit ediyor ve ona özel bir beslenme programı oluşturuyor. Bir ay boyunca hayvanınızın veteriner hekim uygunluğundaki tüm ihtiyaçlarını bir kutuya sığdıryor.

3 kurucu ortak; Veteriner Hekim Berna Kübra Konyalı, Veteriner Hekim Metehan Çalıkuşu ve Serkan Bağçe tarafından kurulan girişim, kurucularla beraber toplam 7 kişiden oluşuyor. Veteriner Hekim Buğra Öklen, Uzman Mikrobiyolog Derya Dönmezoğlu, Sinem Bağçe ve Halil Şahin de ekibin diğer üyeleri.

HepiPet’in kurucularından veteriner Hekim Berna Kübra Konyalı, kedi ve köpeklerdeki pek çok hastalığın yanlış beslenmeden kaynaklandığını söylüyor. Evcil hayvanlarımızı doğru beslersek, obezite, dermatolojik hastalıklar, karaciğer hastalıkları, böbrek fonksiyon bozuklukları ve reprodüktif organlarda hormonel ve yağlanmayla seyreden birçok metabolik hastalığın önüne geçilebileceğini vurguluyor.

HepiPet, farklı fiziksel özelliklere sahip kedi ve köpeklerin aynı miktar ve içerikte beslenmesinin ileride hayvan sahipleri için daha zorlu ve maliyetli sonuçları olacağını söylüyor. Bu sebeple HepiPet, üyelerinin veteriner hekim kontrolünde gerçekleşecek beslenme takip programına dahil olmalarını sağlıyor. HepiPet, beslenme takibini aynı zamanda üyenin 7/24 bilgi alabildiği, geri dönüşlere dayalı bir süreç olarak tanımlıyor.

Yoğun çalışma yaşamı evcil hayvanların beslenme ve bakım ihtiyaçlarını takip etmeyi zorlaştırıyor. HepiPet, tüm ihtiyaçları içeren kutuyu, her ay, üyenin belirlediği bir günde, adrese teslim ederek hayvan sahiplerinin zamandan tasarruf etmesi sağlıyor.

HepiPet, dokuz aydır piyasada olmasına rağmen yüzün üzerinde aylık üyesiyle girişimini büyütüyor. Bu süre içinde de hiç üye kaybı yaşamamış.

HepiPet, aynı zamanda evcil hayvanlara yönelik yapılan bilimsel araştırmaları Hepipost üzerinden paylaşarak bu konuda da değer yaratmak istiyor. HepiPet blog adresinden ulaşabilirsiniz.

Evcil dostlar üzerine Türkiye’den yeni girişimlerin çıktığını görüyoruz. Biz de bu sektördeki tüm gelişmeleri sizlere paylaşamaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler