Online ingilizce eğitim paltformu Duolingo’nun Alman rakibi Babbel, ABD pazarına açılıyor

Dil öğrenme hizmeti Babbel , Berlin’in başarılı girişim hikayelerinden biri olarak geçiyor. Bir zamanlar kapanışın eşiğindeyken bugün Berlin ortasında genişleyen bir ofiste yüzlerce çalışanının bulunduğu başarılı bir şirket ve Avrupa’nın büyük bölümünde pazarın lideri konumunda bulunuyor.

Duolingo gibi rakiplerin aksine Babbel, ücretli bir hizmet.Ücretsiz deneme sürümü mevcut olmasına rağmen daha fazla özelliklerini kullanmak için para ödemelisiniz.

Artık Avrupa’nın büyük bir bölümünde öncü olduğu için şirket, ABD pazarında da yer almaya başlıyor. Bu doğrultuda şirketin kurucu ortaklarından Thomas Holl, şirketin ABD ofisini kurmak için 2015’te New York’a taşındı. Bu yılın başında ise ABD Ceo ‘luğunu Holl’den devralmak üzere Julie Hansen (Business Insider’ın eski COO’su ve başkanı) ile anlaşmaya varıldı.

Hansen ,”Babbel’e katıldım çünkü benimde içerisinde bulunmak istediğim harika bir misyona sahip bir şirket.”dedi.Dil öğrenmenin medya işinden farklı olduğunu kabul ederken, arka planının aslında tüketici ürünlerinde olduğunu ve Babbel’in kendi görüşüne göre içerik işinde olduğunu vurguladı.

Şimdi olay; bu ürünün Avrupa pazarından çok farklı bir pazara getirilmesi ve şu anda çok fazla kullanımda olan ücretsiz bir ürünle olan rekabetini kazanması.

Babbel de bir zamanlar ücretsiz bir ürün olarak başladı, ancak bu modeli devam ettiremedi. Şirketin kurucu ortağı ve CEO’su Markus Witte birkaç hafta önce “ Reklamcılık ekibin ayakta kalması için gereken parayı sağlamadı. Şirketi kapatmaya başlamadan önce son çaba olarak Babbel kullanıcılarını aktif hale getirdik.” dedi.

ABD de ilk turları olduğunu ancak oraya yerleşebileceklerini söyleyen Hansen bunu yapmak için şu anda ABD ekibini kuruyor ve TV’de çevrimiçi reklamlara kadar her şeyi içeren pozitif bir pazarlama kampanyasını yürütüyor ve ayrıca podcast’lerde ve hatta doğrudan posta kampanyalarında reklamlar yayınlıyor. TV’de bir dil öğrenme uygulaması için bir reklam görmek garip görünse de, Hansen bunun aslında şirket için oldukça iyi çalıştığını belirtti. Babbel çoğunlukla bu reklamları izleyicilerin nispeten eğitildiği ve dolayısıyla ürünle ilgilenme ihtimali yüksek olan haber kanallarında yayınlıyor. Ayrıca, İngilizce derslerine güçlü bir talep olan ABD’deki Hispanik pazarına da büyük önem veriliyor.

Nitekim yeni dil öğrenmeyle ilgili motivasyonlar ABD’de Avrupa’dakinden farklı. ABD’de insanlar, kişisel gelişim, kendi mirasıyla yeniden bağlantı kurmak veya seyahat etmek gibi faaliyetler için yeni diller öğrenmek istiyorlar. Bu soruna yönelik olarakta Hansen,” Ürünümüz onlar için en iyisi.” dedi ve şirketin dersi hazırlamak için yüzlerce öğretmen ve dil uzmanı istihdam ettiğini belirtti.

Güncel İçerikler