Duolingo, halka arzdan 500 milyon doların üzerinde hisse satışı hedefliyor

Ülkemizde de sıklıkla tercih edilen dünyanın önde gelen edtech ve mobil dil öğrenme uygulamalarından Duolingo, halka arz fiyat aralığını artırıyor.

Mobil dil öğrenme uygulaması ve dünyanın önde gelen edtech şirketlerinden olan Duolingo Inc., geçtiğimiz ayın son günlerinde ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na başvurmuş ve ABD’deki ilk halka arzını gerçekleştireceğini duyurmuştu.

Duolingo, halka arz için hisse başı fiyat aralığını 85 ila 95 dolar aralığında belirlemişti. Şirket, pazartesi günü yaptığı açıklamada revize edilmiş halka arz fiyat aralığını yayınladı. ABD’deki ilk halka arzı için hisse başı hedef fiyat aralığını 95 ila 100 dolar arasında artırdığını ve 511 milyon dolar hedeflediğini açıkladı.

Duolingo’nun halka arzdan çıkışı özel şirketlerdeki yatırımcıların edtech şirketlerine yatırım yapmaya istekli olmalarını değerlendirmek ve şirketleri teşvik etmek açısından büyük önem arz ediyor.

40 dilde dersler sunan Duolingo, yaklaşık 40 milyon aktif günlük kullanıcıya ve 500 milyonun üzerinde indirmeye sahip. Uygulama, hem Google Play Store’da hem de App Store’da eğitim kategorisinde en çok hasılat yapan uygulama oldu.

Şirketin geliri 2019 yılında 70,8 milyon dolardan 2020’de %129 artışla 161,7 milyon dolara yükseldi. Uygulama, pandemi döneminden olumlu etkilenerek bir büyüme sağlamış oldu. Buna rağmen, şirketin kayıpları da arttı. 2020’nin ilk çeyreğinde 2,2 milyon dolar zarar eden Duolingo, bu yılın aynı döneminde 13,5 milyon dolar zarar etti.

Luis von Ahn ve Severin Hacker tarafından 2011 yılında ortaklaşa kurulan şirket, 400 kişilik bir ekibe ev sahipliği yapıyor. Ücretsiz eğitim sağlamayı vizyonu benimsemiş Duolingo, en sonunda aboneliklere başladı. Şirket, şu anda gelirlerinin büyük bir bölümünü abonelikler yoluyla kazanıyor.

Güncel İçerikler