Basakşehir Living Lab ve in4startups’ın gerçekleştirdiği Akıllı Şehirler Hızlandırma Programı’na seçilen girişimler

Kuluçka merkezi Basakşehir Living Lab ve in4startups iş birliğinde gerçekleştirilecek olan Akıllı Şehirler Hızlandırma Programı’na kabul edilen 10 girişim belli oldu.

Prototip aşamasını geçmiş startupların katılımına açık olan bu program, geleceğin şehirlerine yönelik projeleri desteklemeyi hedefliyor. Program boyunca, ilçenin ve şehrin mevcut ile gelecekteki ihtiyaçları ve sorunları ele alınarak, bu problemlere yenilikçi çözümler üretecek startuplar teşvik edilecek.

Başakşehir Belediyesi ve iş ortakları, startupların gelişimini hızlandırmak, yenilikçi kapasitelerini ortaya çıkarmak ve entegre hizmet sunumunu artırmak amacıyla kapsamlı bir program sunuyor.

Akıllı Şehirler Hızlandırma Programı, sistematik, çevik ve sürdürülebilir çözümler geliştirme amacını taşıyarak, startupları ve paydaşları bir araya getirmeyi amaçlıyor.
Program kapsamında katılımcılar, akıllı şehirler alanında uzmanlaşmış eğitimler alarak bilgi ve becerilerini geliştirecekler. Startuplar, iş modelleri ve projeleri üzerinde detaylı analizler yapılarak yönlendirilecek ve deneyimli mentorlar tarafından danışmanlık hizmetleri alacaklar. Ürünlerini kurma ve test etme imkanı bulacak olan startuplar, belediye yetkilileriyle doğrudan iletişim kurarak projelerini tanıtma fırsatı yakalayacaklar. Ayrıca, ticarileşme süreçlerinde ve yatırım bulma aşamalarında destek alarak projelerini daha ileriye taşıyabilecekler.

Partner kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapma fırsatının yanı sıra, başarılı projeler Akıllı Şehirler ve Startuplar raporunda yer alarak geniş kitlelere ulaşma imkanı elde edecekler.

Programa seçilen girişimler

Patile – Tolgahan Davut Yıldırım: İnsanları ve hayvanları birleştiren ilk ve tek teknoloji olup, online besleme, uzaktan erişim, yapay zeka desteği ve 360 derece kamera ile anlık bildirim ve izleme özelliklerine sahiptir.

Glorvia – Ömer Faruk Erdoğan: Kullanıcıların kendi elbiselerini tasarlamalarına olanak sağlayan bir platformdur, kişiselleştirilmiş ve benzersiz bir moda deneyimi sunar. Kullanıcıların tasarım yapmasına ve yaptıkları tasarımları önizlemlemesine olanak sağlamaktadır.

Happcons – Batukhan Taluy: Yapay zeka destekli uçtan uca müşteri deneyimi yönetimi platformudur. Farklı kullanıcılara SMS, WhatsApp ve uygulama içi anketlerle ulaşarak hem çoktan seçmeli hem de açık uçlu sorularla veri toplar. Veri, hem müşterilerden hem de çalışanlardan toplanarak NLP ve akıllı algoritmalar ile analiz edilir. Anomaliler ve potansiyel sorun alanları otomatik olarak gruplanır ve raporlanır, bu sayede sorunların kök nedenlerine inilir.

Guiss.Ai – Emirhan Ayçiçek: Geri dönüşüm tesislerinde atık ayrıştırma görevini üstlenen robotlar üreten bir teknoloji şirketidir. Yapay zeka ve görüntü işleme teknolojilerini kullanarak atıkları daha etkin bir şekilde ayrıştırmayı ve geri dönüşüm süreçlerini optimize etmeyi hedefler.

Başkana Uygulaması – İbrahim Gökyar: Kullanıcıların bulundukları lokasyona göre ilgili belediyeye şikayet veya bilgi vermelerini sağlar. Fotoğraf, video ve açıklama ile birlikte şikayetler sisteme kaydedilir. Belediyeler, kendilerine verilen kullanıcı adı ve şifre ile kendi bölgelerindeki şikayet ve önerileri izleyebilir ve süreçleri yönetebilirler.

Volthread & WLSDM – Fevzi Korkutata: Geniş bir veri yelpazesini izleme imkanı sunar. WebLogic Smart Dashboard ve Monitoring ürünü, kolay kurulumu ve kullanıcı dostu arayüzü ile Oracle WebLogic Server’a kolayca entegre olarak Oracle Fusion Middleware ürünlerini uçtan uca izlemeyi sağlar.

Educall – Tarık Sönmez: Teknoloji tabanlı ve yapay zeka destekli bir online yabancı dil konuşturma eğitim programı sunar. Kullanıcıların dil öğrenme süreçlerini kişiselleştirerek hızlandırır ve daha etkili hale getirir. Eğitim programı, kurumsal müşterilerin çalışanlarının dil becerilerini geliştirirken, bireysel kullanıcılara esnek ve etkili bir dil öğrenme deneyimi sunar. Bu sayede eğitim sektöründe yenilikçi ve yerli çözümlerle fark yaratır.

YeşilBağ – Ali Osman Yalçın: Yapay zeka destekli bir bitki bakım ve yetiştirme uygulamasıdır. Tek bir fotoğrafla bitkilerin sağlığını tespit eder ve bilinmeyen bitkiler hakkında detaylı bilgi sunar, bitkilere en iyi nasıl bakılacağını keşfetmenizi sağlar.

BlueOperation – Muhsin Özezen: Tesis ve şehir operasyonlarındaki yüksek teknolojilere bağlanır, topladığı verileri işler ve analiz eder. Akıllı algoritmalar ile veriye dayalı kararlar üreterek operasyonlarda otonom süreç altyapısı oluşturur.

Güncel İçerikler