in4startups Başakşehir Living Lab Hızlandırma Programı demo gününde sunum yapan 20 yerli girişim

Demo gününde 2 hızlandırma programını başarıyla tamamlayan 20 girişimci sunum yaptı.

in4startups tarafından yürütülen Başakşehir Living Lab Kuluçka Merkezinin Akıllı Şehircilik ve Sürdürülebilirlik hızlandırma programlarının demo günü etkinliği gerçekleşti.

2 hızlandırma programının da en önemli özelliği ise başarılı olan girişimcilerle Başakşehir Belediyesi’nin birlikte çalışmak istemesi. Belewdiyenin hizmet alım alanlarına giren ve başarılı olan girişimcilerden hizmet alarak ilk müşteri olma desteği verilecek. Böylece belediye girişimlerin bir yandan satış yaparak gelir elde etmesine destek olurken diğer yandan da referans müşteri olma katkısı sunmuş olacak. Belediyeyle birlikte çalışmak için gerekli tüm yönlendirmelere destek olmak için Başakşehir Belediyesinin mali hizmetler, fen işleri, kültür ve sosyal işler, imar ve şehircilik, sağlık işleri, ruhsat ve denetim gibi birçok biriminden müdürler program boyunca mentorluklar da verdi. Ayrıca belediyelere yönelik hizmet satışı prosedürleri hakkında ek eğitimler de verildi. Çalışmalar kısa sürede meyvesini verdi ve program sırasında girişimcilerin önemli bir kısmı bu amaçla belediye yetkilileriyle hizmet alım süreçlerine de başladılar ve demo günüde girişimciler süreçler hakkında jüriyi de bilgilendirdiler.

Belediye yine kendi ihtiyaç duyduğu hizmet kategorilerinde yer alabilecek başarılı startuplarla daha uzun süreli çalışmak istiyor ve onlara yatırım yapmak da istiyor. Bugüne kadar Başakşehir Belediyesinin yatırım yaptığı 3 startup da bulunuyor. Akıllı Şehircilik ve Sürdürülebilirlik hızlandırma programlarında başarılı olacak girişimlere yatırımcı olma konusu da gündem de olmaya devam ediyor. Belediyenin bu yıl yatırım yapmayı karar verdiği girişimler 2 Aralık 2023’te gerçekleşecek Gelecek Vadeden Girişimler 24 yarışmasının ödül töreni ve Startup Yatırım Zirvesinde duyurulacak.

Demo gününde sunum yapan 20 girişim:

Joysper: Otizmli çocukların eğitiminde yapay zeka tabanlı interaktif eğitim platformu sunarak kişiselleştirilmiş içeriklerle çocukların gelişimini takip etme imkanı sağlayan, evde ve eğtimenlerle birlikte kullanılabilen bir çözüm sunmaktadır.

Car4Future Technologies: B2B Car4Future Software, Elektrikli araç veya şarj ünitesi sahibi şirketler için enerji paylaşım ağı ve şarj süreçlerini yönetebildikleri web-mobil aplikasyon yazılımı geliştirmektedir.

V-Risetech: Geleneksel prodüksiyon yöntemleri kullanmadan, girilen metin ve 50’den fazla dil desteği ile sanal stüdyolarda video içeriği üretebilecekleri üretken bir yapay zeka uygulaması geliştirmiştir.

Plankton: Deniz kirliliğine farklı bir yaklaşım olarak, dünyanın ilk oyunlaştırılmış deniz temizleme istasyonunu ve yüzey temizleme kepçesini geliştirerek bireylerin de günlük hayatlarında deniz temizleme sürecine katılımını ve farkındalıklarının artmasını sağlamaktadır.

Yuffi: Ebeveynleri istedikleri zaman ve mekanda buluşmak üzere, seçtikleri bakıcılarla ön görüşme yapılmasına gerek kalmaksızın 3 dakikadan kısa sürede eşleştiren saatlik bakıcı uygulamasıdır.

LinqiApp: 175 ülkeden 3.5 milyar kişinin İngilizce konuşma pratiği sorununu oyunlaştırma ve yapay zeka destekli akran öğrenmesi ile çözmeyi hedeflemektedir.

IThink: Mekanları dijitalleştirerek kullanıcılara kişiselleştirilmiş deneyimler sunan ve işletmelere verimlilik sağlayan yenilikçi bir çözümdür.

Carbonstop: Tüketicilerin karbon ayak izlerini kontrol etmelerini ve azaltmalarını sağlayacak, nitelikli tüketim verilerini toplayacak bir platform olarak geliştirilmektedir.
Ravzanur Eker

Coridor: Gençlerin oyunlaştırma ile kurumsal sosyal sosyal sorumluluk projelerine katılmasını sağlarken; kurumlara müşteri sadakati kazanma, deneyimsel gençlik pazarlaması ve ölçümleme imkanı sunan deneyim ve analiz yazılımıdır.
Onur Arslan

C2CMaster: Sürdürülebilir çevre yönetimini destekleyen yapı izolasyon malzemesi geliştirmektedir.

Kenevir Blok: Karbon negatif,kendinden ısı-ses yalıtımlı,yangına dayanımlı,geri dönüştürülebilir ve doğal olarak üretilen kenevir blok ürünü geliştirmektedir.
Yasemin Atay

EkoScoot: Sürdürülebilir bir gelecek için, yeni nesil Şarj istasyonları ile elektrikli scooterların şarj ihtiyacını karşılamaktadır.

Plaxon Atık: alkali pilleri şarj edip tekrar kullanıma olanak sağlamaktadır. Böylece atık pil miktarını azaltmak hedeflenmektedir.

Veganistik: İçerisinde bulundurduğu rehberler, restoran & kafe önerileri ve vegan ürün pazarı sayesinde bu sorunlara kapsamlı çözüm sağlamaktadır.

Tansiyon düşürme etkili gıda takviyesi üretimi: TÜBİTAK 1512 desteği ile MVP ürün elde edilmiştir. Ürünün tüketici ulaştırılması için ticarileştirme çalışmaları devam etmektedir.

Bitkisel Kökenli Atık ve Artıklardan Çimlenme ve Köklenme Süreçlerini Destekleyici Bitki Yetiştirme Ortamı Geliştirilmesi: Bitkisel üretimde yetiştirme ortamı olarak kullanılan torf’a alternatif yetiştirme ortamları arayışlarına çözüm olabilecek yeni bir ürün geliştirilmektedir.

ZİAT Tarım Teknolojileri: Tarıma yönelik yenilikçi ve uygulanabilir tarım teknolojileri çözümleri geliştirmektedir.

Şehir içi tam ekipmanlı kar temizlik aracı: Bu tam ekipmanlı araç Greyder kepçe kamyon ve tuzlama aracının işlevini 4 araçtan bire indirgeyip problemi tek bir kerede zeminden alıp zemine solüsyon püskürtüp zeminin 72 saat dolmasını engelleyerek her türlü kazayı engelleyen problemi ortadan kaldıran, karla mücadele ayları bittikten sonra da 2 ekipmanı değiştirilerek 12 ay boyunca yol temizlik hizmetlerinde faaliyet göstermektedir

Aktif koruma Sistemi-CARAPS: Gais Siber Güvenlik Teknolojileri A.Ş 2017 yılından bu yana siber güvenlik sektöründe faaliyet göstermekte ve siber güvenlik ekosistemi için bugüne kadar 5 arge projesi başlatmıştır. Bu projelerden 2si ticarileşmiş, Monspark ve Malwation markası altında faaliyet göstermektedir.

Otonom Su üstü İnsansız Deniz Aracı: Sularda ve Denizlerde; araştırma, tarama, örnek alma, vb. uygulamaları; özgün yazılım ve tasarımıyla insansız bir şekilde gerçekleştirecek yenilikçi bir sistem tasarlamaktadır.

Güncel İçerikler