Walmart, yerel perakendeciler için teslimat hizmeti GoLocal’ı duyurdu

ABD'nin perakende devi Walmart, yerel işletmeler için faaliyete geçirmeyi planladığı teslimat hizmeti Walmart GoLocal'ı duyurdu.

Walmart, yerel işletmeler için yıl sonuna kadar faaliyete geçmesi planlanan teslimat hizmeti GoLocal platformunu duyurdu. Şirket, GoLocal altyapısının bir parçası olarak kendi drone ve otonom araçlarını kullanmayı planlıyor.

Walmart GoLocal’ın her büyüklükteki müşterilerine teslimat yapma konusundaki uzmanlığını genişletecek yeni bir iş kolu olması bekleniyor. Belirli pazarlarda iki saat içinde teslimatları götürebileceğini söyleyen platform, iki güne kadar uzanan teslimat seçenekleri de sunuyor.

İki saat veya daha kısa sürede teslimat vaat eden şirket içi Ekspres Teslimat hizmetini ölçeklendirmeyi hedefleyen Walmart, bu hizmetiyle şu anda yaklaşık 3,000 mağazada 160.000’den fazla ürün sunarak ABD nüfusunun yaklaşık %70’ine ulaştığını söylüyor.

Walmart ABD CEO’su John Furner, yaptığı açıklamada, yeni Walmart GoLocal hizmetinin, şirketin teslimat yeteneklerini verimlilikle gerçekleştirme konusundaki kanıtlanmış yeteneği üzerine kurulduğunu söyledi. Walmart, GoLocal teslimatını, Express Teslimat hizmeti aracılığıyla test ettiği drone ve otonom araçlar gibi yeniliklerle geliştirmeyi planlıyor.

Yapılan açıklamada yerel perakendecilerin mevcut ticaret platformlarını kullanmaya devam edebileceği veya GoLocal ile hizmet verebileceği bilgisine yer verildi. B2B hizmeti, Walmart’ın ağından ve lojistiğinden yararlanma fırsatı sunsa da teslimatlar Walmart’ın kendi marka araçları ile yapılmayacak. Dağıtım yeteneklerini ve ülke çapındaki kapsama alanını rekabetçi fiyatlarla kullanarak büyümesini hedefleyen şirket, market ürünlerinden büyük boy eşyalara kadar her şeyin teslimatını yapabileceğini iddia ediyor.

Perakende devi Walmart’ın bu yeni hizmetinin, şirketin gelir akışını çeşitlendirmesi ve Walmart stratejisinin önemli bir parçası olması bekleniyor. 2021 mali yılı geliri 559 milyar dolar olan Walmart, dünya çapında 2,2 milyon çalışana, faaliyet gösterdiği 24 ülkede 10,500 mağazaya sahip.

Güncel İçerikler