Perakende ürün satışı gerçekleştiren Walmart, Metaverse’e adım atmaya hazırlanıyor

Popüler perakende ürün satıcısı Walmart, kendi kripto parası ile alışveriş yapabileceğiniz kendi sanal mağazasını açmaya hazırlanıyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nin birçok eyaletinde hizmet gösteren Walmart, yeni hizmetlerini duyurmaya devam ediyor. Yeni nesil çağa ayak uydurmayı hedefleyen Walmart, yeni haberi ile kendi kripto parasını ve NFT koleksiyonu hazırladığı ortaya çıktı. CNBC tarafından yayınlanan habere göre şirket, 2021 sonunda sanal ürün satışı için marka tescili başvurunda bulundu.

Toplamda 7 farklı marka tescili başvurusu gerçekleştiren Walmart, bu başvuruları Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Marka Ofisi’nin paylaştığı bilgilere göre 30 Aralık’ta gerçekleştirdi. Başvuru kapsamında yer alan detay kelimeler ise dikkat çekiyor. Kelimeler arasında “e-cüzdan, dijital ve blockchain varlıklar, sanal para ve kripto para” gibi kavramlar yer alıyor.

Sanal ürün hizmeti sunarak kendi Metaverse’unu kuracak şirket, fiziksel mağaza deneyiminin birebir aynısını sanal dünyada da verecek gibi duruyor. Bir anlamda bu kavrama “dijital ikiz” adı verilebilir. Ek olarak şirketin Metaverse’un yanında bu evrene ait NFT koleksiyonlarının da çıkartması bekleniyor. Her ürünün NFT olarak üretilmesi olasılığı üzerinde de duruluyor.

Günümüzde bir çok şirket, Metaverse odaklı girişimleri ile dikkat çekiyor. Bir çok tekstil mağazası sanal mağaza açmak için başvuruda bulunduklarını belirtiyor. Bu mağazalar arasında Urban Outfitters, Ralph Lauren ve Abercrombie & Fitch gibi isimler yer alıyor. Bu markaların başında ise Gucci ve Louis Vuitton gibi markalar yer alıyor.

Türkiye’ye bakıldığında ise çok bilindik bazı ayakkabı üreticileri gözler önüne seriliyor. 2021 yılında Nike, sanal spor ayakkabı satışı için marka tescili başvurusu yapmış; Adidas ise NFT macerası ile 22 milyar dolar kazanmıştı.

Güncel İçerikler