Adidas, 3 önemli NFT ortağı ile metaverse dünyasına adım atıyor

Adidas; Bored Ape Yacht Club, PUNKS Comic ve gmoney olmak üzere 3 NFT girişimiyle birlikte metaverse dünyasına adım attı.

Dünyanın en büyük tekstil üreticilerinden biri konumunda olan Adidas, teknoloji dünyasında yeni adımlar atmaya devam ediyor. Genellikle ürünleri ile ilgili teknolojik atılımlar gerçekleştiren şirket, yeni paylaşımı ile 3 NFT ortağı belirleyerek metaverse dünyasına adım atıyor.

Geçtiğimiz günlerde Adidas’ın rakip markası olarak konumlandıran Nike, metaverse odağında yeni projelerini paylaşmış ve sanal ayakkabı şirketi RTFKT’yi satın almıştı. Nike’ın bu NFT atılımına karşın cevap niteliğinde bir atılım ile Adidas’da yeni bir NFT serisi başlatıyor.

Bored Ape Yacht Club, PUNKS Comic ve gmoney olmak üzere üç önemli NFT girişimi ile bir araya gelen Adidas, Into the Metaverse adını verdikleri bir NFT serisi ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. Bu seri sayesinde NFT sahipleri, özel indirimlerden faydalanabilecek. Konu ile ilgili detaylı bilgi veren Adidas, bu indirimlerin toplulukları bir araya getireceğini ve geleceği şekillendirmede yardımcı olacaklarını belirtiyor.

Adidas, bu metaverse girişimi ile blockchain tabanlı oyun dünyası The Sandbox ve diğer platformlar için sanal giyilebilir ürünler üretecek. Aynı doğrultuda uygun fiziksel ürünler de tasarlanacak. Ek olarak şirket, NFT alanındaki en popüler topluluklardan birine katılmak için Bored Ape Yacht Club NFT’yi de satın aldığı biliniyor.

Adidas’ın NFT ürünleri ile ilgilenen alıcılar, dijital ve fiziksel Adidas ürünlerine şu anda sağlanabiliyor. İlk olarak öne çıkarılan ürünler arasında fiziksel olarak bir eşofman, üzerinde blockchain adresi yazan bir kapüşonlu sweat ve turuncu bir bere yer alıyor.

Adidas’ın kendi web sitesi aracılığıyla 17 Aralık itibari ile satılacak ürünlerin başlangıç fiyatı 0,2 ETH olarak belirlenmiş. Yaklaşık olarak 800 dolara karşılık gelen bu miktar için kaç tane NFT satılacağı bilinmiyor.

Güncel İçerikler