Deniz Özgür’ün kurucuları arasında olduğu Space Runners, ilk koleksiyonuyla 9 dakikada 10 milyon dolarlık NFT satışı gerçekleştirdi

İlk metaverse moda markası Space Runners, 23 Aralık 2021’de gerçekleşen, toplamda 10 milyon dolar değerindeki ilk koleksiyon satışını 9 dakikada tamamladı. Bu koleksiyon için ünlü isimlerle iş birliği içinde çalışan şirket, NFT sahiplerine partnerleri ile etkileşime geçebilecekleri kanallar sunarken, çok özel etkinliklere ve dijital topluluklara katılma şansı kazandırıyor. Bir sonraki koleksiyonları için çalışmalara başlayan Space Runners, dijital ortamın moda markası olma yolunda sağlam adımlar atmaya devam ediyor.

Türk girişimci Deniz Özgür‘ün kurucu ortakları arasında yer aldığı Space Runners, toplam değeri 10 milyon dolar olan NBA temalı ilk NFT koleksiyonun satışını 9 dakikada tamamladı.

İlk satışının ardından Magic Eden ve Solanart NFT pazar yerlerinde alım satımı yapılan koleksiyonda son bir haftada toplam 2.8 milyon dolar hacme ulaştı. Bu koleksiyonu için NBA şampiyonları Kyle Kuzma ve Nick Young ile partnerlik yapan Space Runners, ikinci moda koleksiyonu için hazırlıklara başladı.

Bu koleksiyonu için NBA şampiyonları Kyle Kuzma ve Nick Young ile partnerlik yapan Space Runners, ikinci moda koleksiyonu için hazırlıklara başladı.

Bir süre önce yatırım haberini duyurduğumuz Space Runners, web3.0 sanal ortamları için giyim NFTleri geliştirilen ilk metaverse moda markası olarak biliniyor. Amerika’da kurulan girişim, ünlüler ve moda markaları ile işbirliği yaparak sayıları hızla artan metaverse, oyun ve sosyal medya mecralarındaki karakterler için giyilebilir NFTler tasarlıyor.

İlk koleksiyonu NBA Champions Sneaker NFT koleksiyonu için basketbolun ünlü isimleri Kyle Kuzma ve Nick Young ile partnerlik gerçekleştiren Space Runners büyük bir hızla dikkatleri çekmeyi başardı. Öncelikle Facebook/Meta tarafından Twitter’da “metaverse’de moda NFTlerinin öncüsü” olarak bahsedilen şirket, kısa süre sonra NBA takımı New Orleans Pelicans, NBA oyuncusu Zion Williamson, Chicago Bulls oyuncusu Devon Dotson, rap yıldızı Kevin Gates gibi ünlü isimler ile işbirliğini duyurarak NFT dünyasında büyük ilgi uyandırdı.

Space Runners NFTleri şimdiden pek çok amaçla kullanılıyor. Geçtiğimiz hafta Youtube influencerları Logan & Jake Paul ile işbirliğini duyuran şirket, boksör kardeşlere air “Boxing Bullies” yardım kuruluşuna bir adet kişiselleştirilmiş NFT bağışlamıştı. Tüm gelirleri zorbalığa karşı koymak için bağışlanan açık artırma sonucu Space Runners 1 adet NFT’si 20 bin dolara dolara satılmıştı.

Moda dünyasını metaverse’e taşıma hedefiyle yola çıkan Space Runners, yeni koleksiyonu için hazırlıklara başlarken, oyun geliştirme ve moda NFTleri için açılacak ilk pazaryeri çalışmalarına da hızla devam ediyor. Bir süre önce Nike ve Adidas’ın da dahil olduğu moda NFT pazarı önümüzdeki dönemde büyük ilgi uyandıracak gibi görünüyor.

Güncel İçerikler