Türk girişimcinin liderlik ettiği metaverseler için dijital ayakkabı Space Runners, 30 milyon dolar değerleme ile yatırım aldı

Deniz Özgür'ün de kurucuları arasında olduğu ve metaverseler için dijital ayakkabı sunan girişim Space Runners, ilk turda 30 milyon dolar değerleme ile yatırım aldı.

Son dönemde oldukça popüler olan metaverselerin gelişimi hızla devam ediyor. İş, eğitim, eğlence gibi hayatımızın hemen her bölümünü sanal ortama taşıyacağımız gelecek artık çok da uzak değil. İşte bu dijital gerçekliğimizde bizi bekleyen bir diğer yenilik dijital moda. Amerika merkezli Space Runners, metaverse, oyun ve sosyal medya gibi ortamlarda giyilebilecek dijital ayakkabılar geliştiriyor.

Deniz Özgür ve Wonsang Soh’un liderlik ettiği Space Runners Inc. ilk yatırımını Ankr Foundation, Bounce Finance ve Clover Finance’den toplamda 30 Milyon Dolar değerleme ile ilk yatırımını aldı. Şirket Non fungible Token (NFT) olarak geliştirdiği sanal ayakkabılar için dijital ortamın tanınmış sanatçıları, markalar ve ünlüleri bir araya getiriyor.

Space Runners ilk koleksiyonu “Broken Shoe”nun Aralık 2021’in ilk haftası yayınlanması bekleniyor. Bu koleksiyon için Reddit NFT’lerinin tasarımcıları ile çalışan şirket, geçtiğimiz günlerde NBA yıldızları Zion Williamson ve Kyle Kuzma ile resmi partnerlik anlaşmasına vardığı açıklamasında bulundu. Şirketin açılış öncesinde 2 yeni ünlü isimle daha partnerlik açıklayacağı biliniyor.

Dijital ayakkabı markası Space Runners tarafından geliştirilen NFTler, tarayıcı tabanlı erişilen sanal gerçeklik (AR) teknolojisi ile giyilebilir olacak. Bunun yanında Snapchat ve İnstagram filtreleri ile de NFT etkileşimi artırılacak. Çeşitli metaverse ve oyunlar ile yapılan partnerlikler ile ayakkabıların alt-koleksiyonlarının yayımlanacak ve bu sayede tasarımlar farklı ortamlardaki avatarlar tarafından da giyilebilecek.

Space Runners dijital moda akımı ile pek çok yeniliği de beraberinde getiriyor. Şirket Aralık ayı sonunda dijital ayakkabılar için geliştirilen ilk online pazar yerini açmaya hazırlanıyor. NFT alım satım ve kiralama işlemleri bu platformda gerçekleşebilecek. Para birimi $RUN token ile “Wear To Earn” yani “Kazanmak İçin Giy” ekosistemini hayata geçirecekler. Pek çok defa değindiğimiz DAO yani merkeziyetsiz yönetim mekanizmasını da hayata geçirecek olan şirket, önemli seçimlerde token sahiplerinin oylamasına uygun aksiyonlar alacak.

Space Runner’ın gözünü NFT ve metaverse dünyasına çeviren markalar için “NFT As A Service” hizmeti sunacak ilk proje olacak. Geçtiğimiz günlerde Dolce & Gabbana, Burberry ve Louis Vuitton ardından Nike da metaverse dünyası için çalışmalara başlamıştı. Oluşturulan sanal dünyaların bize daha pek çok yenilik getireceğine şüphe yok.

Güncel İçerikler