Walmart ve Gatik, Arkansas eyaletinde otonom kamyonlarla sürücüsüz teslimatlara başladı

Walmart, tamamen sürücüsüz perakende teslimatları gerçekleştirmek için Gatik'in otonom kamyonlarını kullanıyor.

Perakende sektöründe kısa mesafeli, işletmeler arası lojistiğe odaklanan Gatik, Walmart ile olan ortaklığında yeni ve önemli bir dönüm noktasına ulaştı.

Walmart ve Gatik, ağustos ayından bu yana günde 12 saat boyunca 7 millik bir rotada güvenlik sürücüsü olmadan iki otonom kapalı kasa kamyon işlettiklerini açıkladı. B2B kısa mesafeli lojistik için özel olarak oluşturulmuş ticari sınıf otonom teknolojiyi kullanan şirket, ABD’nin Arkansas eyaletinde Bentonville’deki Walmart teslimat rotasında tamamen sürücüsüz kamyonlarıyla çalışıyor ve müşteri siparişlerini bir Walmart “karanlık” mağazası ile Walmart Mahalle mağazası arasında taşıyor.

Pazartesi günü açıklanan bu önemli gelişme, dünyanın herhangi bir yerinde orta mil üzerindeki ticari bir teslimat rotasında güvenlik sürücüsü olmadan tamamlanmış ilk otonom sürüşü temsil ediyor. Gatik kamyonlarına, Walmart sipariş karşılama merkezi olan karanlık mağazadan çevrimiçi market siparişleri yükleniyor ve Walmart’ın merkezinin bulunduğu Arkansas, Bentonville yakınlarındaki bir Walmart Mahalle mağazasına götürülüyor.

Gatik, güvenliği en üst düzeye çıkarmak için yalnızca sabit ve tekrarlanabilir teslimat rotalarına odaklanıyor. Büyük dağıtım merkezlerinden perakende satış noktalarına yiyecek ve diğer ürünleri taşımak için otonom kamyonlarını kullanıyor. Şirket, perakende sektöründe kısa mesafeli ve işletmeler arası (B2B) lojistiğe odaklanarak, müşterilerinin tedarik zincirlerini uygun maliyetle optimize etmelerini sağlıyor.

Yakın zamanda B Serisi finansman turunda 85 milyon dolar yatırım aldığını paylaştığımız Gatik, Arkansas, Louisiana, Texas, California ve Kanada’da olmak üzere 25 otonom kamyondan oluşan bir filoya ev sahipliği yapıyor.

Walmart, sürücüsüz araçların kullanımının mağaza çalışanlarına çevrimiçi siparişleri toplama, paketleme ve müşteri desteği de dahil olmak üzere birçok görevi yerine getirme konusunda daha fazla özgürlük sağlayacağını söyledi.

Güncel İçerikler