Otonom kamyonlarla ABD’de dağıtım hizmeti veren Gatik, 85 milyon dolar yatırım aldı

Perakende sektöründe kısa mesafeli, işletmeler arası lojistiğe odaklanan Gatik, 85 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Gatik, Kuzey Amerika’da otonom kasalı kamyon filosunu büyütmek için Koch Disruptive Technologies (KDT) liderliğindeki B serisi finansman turunda 85 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Mevcut yatırımcılar Innovation Endeavours, Witington Ventures, FM Capital, Dynamo Ventures, Trucks VC, ve Intact Ventures katılımlarıyla gerçekleştirilen yeni finansman turuyla birlikte şirket, bugüne kadar aldığı yatırım tutarını 114,5 milyon dolara yükseltti. Yeni finansman, Gatik’in dağıtımlarını hızlandırmasını sağlamak ve şirketin otonom B2B kısa mesafeli lojistikte pazar lideri konumunu güçlendirmek için kullanılacak.

Diğer otonom dağıtım şirketlerinden farklı olarak tüketicileri hedef almayan girişim, büyük dağıtım merkezlerinden perakende satış noktalarına yiyecek ve diğer ürünleri taşımak için otonom kamyonlarını kullanıyor. Şirket, perakende sektörü için kısa mesafeli ve işletmeler arası (B2B) lojistiğe odaklanarak, müşterilerinin tedarik zincirlerini uygun maliyetle optimize etmelerini sağladığını iddia ediyor.

Koch Disruptive Technologies Başkanı Chase Koch, “Gatik’in dönüşümsel otonom teknolojisi ve birinci sınıf ekibi, günümüzde tedarik zincirinin karşılaştığı en belirgin sorunları ele alarak B2B kısa mesafeli lojistikte standardı belirliyor” açıklamasında bulundu. Koch, şirketin Kuzey Amerika’da orta hizmet kamyon pazarı için otonom teknolojiyi ticarileştiren ilk şirket olacağına inandıklarını belirtti.

Gatik, Walmart‘ın Arkansas ve Louisiana’daki ve Loblaw Companies Limited için ise Ontario’daki pilot programlarının bir parçası olarak mal sevkiyatı yapıyor. Şirket ayrıca, 2023’ün başlarına kadar orta hizmet tipi otonom kamyonları seri olarak üretmek amacıyla 2020’de Isuzu ile bir üretim ortaklığı yapmıştı.

Bugünkü finansman duyurusu, Gatik’in Teksas’taki operasyonlarını birden fazla yeni müşteriyle halka sunmasıyla aynı zamana denk geliyor. Gatik kurucu ortağı ve CEO’su Gautam Narang, yeni sermayenin ardından faaliyetlerini geniş ölçekte ticarileştirmeye hazır olduklarını vurguladı.

Güncel İçerikler