İTÜ ARI Teknokent’in kuluçka merkezi İTÜ Çekirdek’in her yıl desteklediği girişimlerin en iyilerini belirlediği Big Bang Start-up Challenge için geri sayım başladı.
Türkiye’nin en büyük girişimcilik etkinliği Big Bang bir kez daha Türkiye’nin ve dünyanın yükselen girişimlerini ağırlayacak. Bu yıl izleyicilere benzersiz bir online deneyim de sunmaya hazırlanan etkinlikte 87 girişim standı online olarak gezilebilecek; TOP 20 girişimleri görkemli bir sanal sahnede sunum yapacak. Etkinlikte, sürpriz gösteriler ve konuklar da yer alacak.
Sahne alacak TOP 20 girişim:
Adlema: Üretim ve montaj işlemi sırasında uygun ürün kalitesi, güvenliği ve performansını sağlamak için kritik öneme sahip sızıntı testi sisteminizi optimize ederek parça verimini artırmanıza yardımcı olmak için veri yönetimi ve üretim analizi yazılımıyla birlikte endüstrinin en geniş sızıntı tespit cihazı portföyünü sunar.
Airsqreen: Dünyadaki tüm dijital billboard’lara bağlanır ve reklamverenlerin istedikleri ekranlarda kolayca reklam yapabilmesini sağlar.
Algae Biodiesel: Küresel ısınmayı azaltmak için atık suları ve baca gazlarını arıtarak mikroalglerden biyoyakıt ve kimyasal üretimi yapar.
Archmir: Oto kaza hasar süreçlerini yapay zeka ve görüntü işleme teknolojileriyle uçtan uca dijitalleştirir.
Arvia: Firmaların ihtiyaç duydukları yüz yüze görüşmeleri kolayca dijital ortama taşıyarak hızlı, verimli ve etkili bir şekilde satış yapmalarını veya hizmet sunmalarını sağlar.
Avokadio: Nefes gazlarını ölçerek kullanıcının sağlığını takip etmesine, beslenme alışkanlıklarını düzenleyerek daha sağlıklı yaşamasına ve kronik hastalıların engellenmesine yardımcı olur.
Bugbounter: Kurumların siber güvenlik açıklarının keşfedilme, doğrulanma ve raporlanma ihtiyacını kendine üye bağımsız güvenlik araştırmacıları ile sağlayan blokzincir tabanlı bir platformdur.
Büyütech: Araçların dünyayı insanların algıladığı gibi algılamasını sağlayan akıllı kamera sistemleri geliştirir.
Evecrude: Farklı kategorilerde kurguladığı 3D dijital karakterler ile fiziksel dünyanın dezavantajlarını geride bırakarak sosyal medya platformlarında hayat bulmalarını sağlar ve onların karakterlerine uygun hikayeleri kurgular.
Eyecheckup: Görme kaybını engelleme amaçlı Yapay Zeka destekli göz muayene sistemidir.
Gene-Us Biotechnology: Biyobenzer ürün geliştirme alt yapısı ile hastalıklara karşı yenilikçi tedaviler ve projeler geliştirir.
Gordion Game: Türkiye’nin ilk ve tek artırılmış gerçeklik teknolojisi tabanlı fantezi rol yapma oyunudur.
Hergele: Yerli elektrikli scooter üreticisi ve e-mobilite araç paylaşım teknolojik altyapı sağlayıcısıdır.
Lumnion: Sigorta Fiyatlaması üzerine GLM ve diğer algoritmalarla çalışan modelleme, davranışsal fiyatlama optimizasyon platformudur.
Missafir: Kısa/orta dönemli ev kiralamalarında: ilan optimizasyonu, dinamik fiyatlandırma ve beş yıldızlı bir otel kalitesinde operasyonel destek hizmeti sunan, ev sahipleri ve misafirler için her şeyi uçtan uca yönetim yapan bir platformdur.
Rise: Tıp eğitiminde simülasyon yöntemleri kullanımını tüm hastanelerde mümkün kılan, mobil, kullanıcı dostu, makul fiyatlı ve eğitimcilerle öğrencilerin farklı kurumlarda da olsa iletişimine imkan vererek bir ekosistem oluşmasına imkan verir.
Searover: Geliştirilebilir sensör ve ekipmanlara sahip, uzaktan kontrollü, modüler su altı robotu ile zorlu su altı çalışmalarını kolaylaştırır; geniş yelpazeli su altı teknoloji çözümleri sunar.
Spiky.AI: Öğrenci dataları ile; öğrenciler, eğitmenler ve kurumlar için performans ölçümlemesi, öğrenme yolu modellemesi ve veri analizi yapan, eğitim sistemlerine kolay entegre ileri tahminleme platformudur.
Syntonym: Kameralardan gelen görsel verileri GDPR-KVK uyumlu bir şekilde veriye metrik kaybı yaşatmadan anonimize eden bir yapay zeka platformudur.
Tospaa: Çocuklar için oyun tabanlı bilgi-işlemsel düşünme (kodlama) araçları üreten bir sosyal girişimdir.