Arvia: Web sitelerine görüntülü görüşme özelliği sunan yerli çözüm

İşlerimizi online sistemler üzerinden sürdürdüğümüz son dönemlerde, İTÜ Çekirdek girişimlerinden Arvia, web sitelerine video chat özelliği eklemeyi mümkün kılıyor. WebRTC teknolojisi kullanarak geliştirilen sistem, mobil cihazlar üzerinde de kolayca çalışıyor.

Burhan Bozkurt ve Özge Bozkurt tarafından Ekim 2017’de İstanbul’da kurulan yerli girişim Arvia, video görüşmelerin yanı sıra mesajlaşma, dosya gönderme ve ekran paylaşma gibi özellikleri de sunuyor. Bu girişim kişi ya da kurumların ihtiyacına özel olarak sesli ve görüntülü iletişim çözümleri sağlıyor. Web sitenize kolayca görüntülü görüşme, sesli arama veya mesajlaşma özelliği ekleyebilirsiniz. İş süreçlerinize görüntülü görüşme veya sesli arama özellikleri ekleyerek müşterilerinizle daha etkili ve verimli ilişkiler kurabilirsiniz. Bunu yaparken kullanıcılarınızı skype, whatsapp ve benzeri diğer uygulamalara yönlendirmek yerine, web sitenizde tutarak, görüşmeleri kayıt altına alabilirsiniz.

Örneğin sistem üzerinden görüntü üzerine çizim yapılabiliyor veya gelen aramalar özelliklerine göre guruplandırılabiliyor ve ilgili uzmana yönlendirilebiliyor. Tüm görüşme ve toplantılar, herhangi bir uygulama indirmeden ve giriş yapılmadan tek tıkla online olarak hızlı ve kesintisiz biçimde sürdürülebiliyor.

İletişimi esnek ve bağımsız hale getiren arvia.chat; sağlıktan eğitime, ticaretten kamusal alanlara kadar her sektör ve alanda güvenle kullanım imkanı sunuyor. Hizmeti alanların, sunucularına herhangi bir yazılımı kurmasına gerek olmadığı gibi ödemeler de kullanıma göre yapılabiliyor. İhtiyaçlar dahilinde farklı paketlerde sunulan sistem, “Personal”, “Business” ve “Enterprise” paketleri ile servis edilirken, deneyim sunma amacı ile temel özellikleri ücretsiz sağlıyor.

Aldığımız bilgiler doğrultusunda Arvia, Brezilya’daki sağlık sistemine destek sağlıyor. Girişimin görüntülü görüşme altyapısını kullanan Brezilya hükümeti, uyguladığı COVID-19 Rehberlik Servisi için Arvia sisteminden yararlanıyor. Kendisinde Corona Virüs olduğundan şüphelenen kişiler, web sitesine girerek, uzmanlar ile online görüşme yapabiliyor. Arvia üzerinden program indirilmeden ve üyeliğe ihtiyaç duyulmadan kullanıcılar sadece kimlik doğrulaması yaparak uzmanlar ile görüşüp, sağlık hizmetlerinden hızlı ve güvenli şekilde faydalanabiliyor. Online sağlık hizmetleri konusunda Brezilya hükümeti ile vatandaşlarına kolaylık sağlayan ve kullanılmaya devam eden projede bugüne kadar 62.000’den fazla görüşme yapılmış.

Sağlık sektörü dışında da diğer sektörlerde de kullanılan Arvia, pazarlama iletişimine de destek sağlıyor. Sosyal mesafenin önemi nedeniyle yüz yüze iletişim ve doğrudan satış iletişiminin azaldığı bu dönemde, Hollandalı otomobil galerisi Kolenaar, arvia.chat ile pazarlama faaliyetlerine görüntülü görüşmeler ile devam ediyor. Müşterileri ile doğrudan temastan uzak durmaya özen gösteren marka, Arvia’nın görüntülü görüşme sistemi ile karantina günlerinde müşterilerine daha sağlıklı hizmet vermeyi sürdürüyor.

Güncel İçerikler