Eylül 2018’de Türk girişimcinin de kurucuları arasında olduğu OpsGenie’yi satın almasıyla yakından tanıdığımız Sydney merkezli Atlassian, son resmi açıklamaya göre Mindville‘yi de satın aldığını duyurdu. Mindville ile toplam satın aldığı şirket sayısı 15’e yükselmiş.
Atlassian; ekip içi iletişim, iş geliştirme, süreçleri ve sorunları izleme çözümü sağlayan bir yazılımdır. Mindville ise şirketlerin varlık ve altyapıları hakkında bilgi depolaması ve ekipler arasında bilgi paylaşımını sağlayan bir çözümdür. Bu satın alma; Atlassian ile Mindville’nın tamamlayıcı bir ortak olduğu söyleniyor.
Atlassian’ın teknoloji ekipleri başkanı Noah Wasmer, satın almayı bir blog yazısında açıkladı. “Günümüzün dijital işletmelerinin izlemeleri ve yönetmeleri gereken on binlerce hatta yüz binlerce varlık ve hizmet var. Mindville Insight, işletmelere, mükemmel müşteri ve çalışan hizmeti deneyimleri sunmak için kritik öneme sahip, işletmelerin varlıklarına ve hizmetlerine tam bir erişim sağlayarak yönetimi kolaylaştırıyor.
COVID öncesi dönemde bile şirketler giderek dijital işletmeler haline geliyordu. Şimdi, bu dönüşüm hızlanıyor. İster uzak bir işgücünü destekliyor, ister dijital dünyaya doktor ziyaretleri getiriyor veya bakkal teslimatlarını kolaylaştırıyor olsun, BT organizasyonları hayati bir rol oynamaktadır. Değişime ayak uydurmak için giderek daha fazla şirketin, çevik ve DevOps uygulamalarını benimsediğini görüyoruz. Ancak yine de başarılı olmak için mücadele ediyorlar çünkü değişikliklere ve sorunlara yanıt vermeleri için gereken bilgiler farklı ekiplere ve sistemlere yayılıyor.” dedi.
Mindville’in Spotify, Samsung, NASA gibi kuruluşlar da dahil olmak üzere dünya çapında 1.700’den fazla müşterisi var. 2002 yılında kurulan Atlassian, Crunchbase’e göre şu anda en az 15 şirket satın aldı. Atlassian Mindville’den önce Mayıs ayında Halp’i satın almıştı.
Dikkatimizi çeken bir ayrıntı ise şirkette Hakan Bahadır isimli bir Türk yazılımcı da aktif olarak çalışıyor. Globalde Türklerin bu tür deneyimler yaşaması ve global oyuncularda aktif olarak yer alması, gelecekte Türkiye merkezli başarılı yazılım odaklı girişimlerin çıkmasını da sağlayacaktır.