Türk girişimcinin kurduğu OpsGenie, 295 milyon dolara Atlassian tarafından satın alındı

Yakın zamanda Gram Games’in 250 milyon dolara satın alınmasından sonra duyduğumuz bu haber, yabancı yatırımcıların Türkiye’ye bakışını değiştirecek gibi görünüyor.

2012 yılında Berkay Mollamustafaoğlu tarafından kurulan Türk SaaS girişimi OpsGenie, Avustralya merkezli yazlım şirketi Atlassian tarafından 295 milyon dolara satın alındı. OpsGenie bir Türk girişimci tarafından hayata geçirilmiş olsa da, Washington merkezli olarak kuruldu.

OpsGenie, yazılım geliştirme ekipleri için akıllı bilgilendirme sistemidir. IT çalışanlarının kesintileri takip etmesini ve kesinti sürelerini en aza indirmesine yardımcı oluyor. Atlassian’ın bilgi teknolojisi hizmet ürünü Jira Ops ile birlikte çalışacağı söyleniyor.

Müşterileri arasında Facebook, LinkedIn, eBay ve Cisco gibi dünya çapında markaları barındıran Atlassian, bu satın alma ile birlikte 2022’ye kadar 38 milyar dolarak çıkacak olan IT operasyon yazılım pazarını hedefliyor. Ayrıca OpsGenie şirketinin aralarında Expedia ve 7-Eleven dahil 3000 civarından müşterisini de bünyesine katacak.

Dünyadaki Türk girişimcilerinin haberlerini paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler