Türkiye girişim ekosisteminde 2020 yılı içerisinde yapılan en önemli yatırımlarından birini egirişim olarak duyurmanın mutluluğu içindeyiz.
Duygu Yılmaz, Ahmet Fatih Ayaş ve Mehmet Emin Öz tarafından kurulan, zeytin atıklarından yapılan doğal biyoplastik granüller üreten yerli girişim Biolive, Vestel Ventures liderliğinde 30 milyon dolar değerlemeyle yeni bir yatırım aldığını egirişim üzerinden duyurdu.
Yapılan yeni yatırım turunda Biolive’e, CHS Endüstriyel Ürünler, Sanayi ve Ticaret A.Ş., Buzz Yatırım Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve 9 Melek Yatırımcı; Figen Korun, Feride Aytül Erçil, Candan Karabağlı, Işıl Aksan Kurnaz, Fatma Pelin Yenigün Dilek, Nilgün Keleş, Gülin Yücel, Selcan Yılmaz, Lale Şahin ve Funda Şerifoğlu katıldı.
Üretim teknolojileri ve kimya konusunda sektörün güçlü ve deneyimli isimlerinden olan CHS şirketinin Biolive’e ortak olması, Biolive’in üretim konusunda güçlendirdi. Tuzla’da kurulacak ve 1 sene içinde bitmesi hedeflenen üretim tesisinde aylık 1.000 ton bioplastik üretilecek. Alanlarında uzman olan 9 melek yatırımcının desteğini alan Biolive yeni ortakları sayesinde farklı sektörlere ulaşacak. Şu anda Biolive Biopura malzemesi Vestel televizyonlarında kullanılıyor. Yeni yatırım turu ile kurulduğu günden bugüne değerini kat kat artıran Biolive, unicorn olma yolunda adım adım çalışmalarını sürdürüyor.
Biolive, ilk önemli yatırımını yine Vestel Ventures’tan Haziran 2017’de almıştı. Nisan 2018’de ARPC hızlandırma programına seçilen 10 girişimden biri oldu. Başarıya doğru adım adım ilerleyen girişim, Temmuz 2018’de Mercedes-Benz Türk Startup Yarışması’nın da kazanan girişimlerinden oldu. 2018 yılının da en başarılı girişimleri arasında gösterildi. 2019 yılında Anadolu Efes sponsorluğunda Cenevrede ülkemizi temsil etti ve Birleşmiş milletlere sunum yaptı. 2019 yılında katılım sağlanan TTGV HİT girişim geliştirme programında pazara giriş, sertifikasyon, uluslararası strateji geliştirme gibi alanlarda önemli bir mesafe alındı.
Petrol bazlı plastikler insan sağlığına ve çevreye zararlıdır. Her yıl özellikle yüzlerce tür canlının hayatını tehdit eden milyonlarca ton plastik atık üretilmektedir. Bu plastik atıkların doğada 450 yıl gibi uzun bir sürede kaybolmasıyla birlikte her 1 kg plastik yaklaşık 6 kg karbondioksit emisyonuna neden olmaktadır. 2016 yılında İTÜ Çekirdek’te ilk çalışmalarına başlayan ve şimdi Yıldız Teknopark’ta devam eden Biolive, problemlerin üstesinden gelmek ve biyoplastik pazarındaki eksiklikleri gidermek için yola çıktı. Biyolojik olarak parçalanabilen, kanserojen ve toksik madde içermeyen Bio-Pura isimli hammadde ile farklılaştırılmış hammadde alternatifleri sunuyor.
Biolive’e yeni yatırım turuyla birlikte dahil oldukları yeni süreçte başarılar dileriz. Girişimle ilgili yakında sizlerle daha fazla detay paylaşacağız.