Yeni nesil içerik üreticileriyle geniş ölçekte bağlantılı dijital deneyimler oluşturmak isteyen Hygraph, 30 milyon dolar yatırım aldı. One Peak tarafından yönetilen tura OpenOcean, Peak ve SquareOne katıldı.
İçerik, her boyuttan, pazardan ve nesilden kuruluşla ilgili günümüzün en popüler ve hızlı büyüyen pazarlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Günümüz dünyasında odak noktası, bağlantılı dijital deneyimler yaratmak oluyor. İçerik üreticileri için bu kısım, farklı içerik kaynakları ve cihazlar arasında geçiş yapmak ve çeşitli platformlardaki içeriği izlemek anlamına geliyor. Bu özelliklerin tümü çok fazla zaman, para ve kaynak gerektiriyor.
2017’de kurulan Hypgraph, içerik üreticilerin geniş ölçekte içerik üretilmesini sağlayan yeni bir içerik yönetimi yaklaşımını güçlendirmeyi hedefliyor. İçerik üretmenin yükselişi, son on yılda izlenmesi heyecan verici bir trend oldu ve sürekli gelişen bir pazar. Sosyal medyanın büyümesi ve değişen içerik tüketim alışkanlıkları ve tercihleri ile içerik geliştirme, neredeyse sürekli yeniden düşünme ve hayal gücüne ihtiyaç duyuluyor.
İşte burada Hygraph devreye giriyor. Berlin merkezli girişim, bu yeni nesil içerik yönetimi gereksinimlerine göre uyarlanmış bir çözüm geliştirdi. Hygraph’ın birleştirilmiş içerik platformu, kuruluşların daha hızlı ve daha düşük maliyetle yenilik yapmasını sağlamayı amaçlıyor. Zengin içerikli uygulamalar oluşturmalarına, büyük ürün kataloglarını yönetmelerine ve dahili bilgi yönetimi sistemlerini kontrol etmelerine olanak tanıyor. Ara yazılım geliştirmenin yerini alan Hygraph, kuruluşların tüm yazılım yığınlarında bulunan silo halindeki içeriği tek bir API aracılığıyla bağlamasına yardımcı oluyor.
Bu yaklaşım, ürün ekiplerinin hizmetleri mevcut yöntemlerden on kata kadar daha hızlı oluşturmasını sağlıyor. Yenilikçi girişim, aralarında Dr. Oetker, Shure, Samsung, Philips ve Ashley Furniture gibi markaların da bulunduğu 400’den fazla şirketle çalışıyor.
Hygraph CEO’su ve Kurucu Ortağı Michael Lukaszczyk:
“Bağlantılı dijital hizmetlere olan talep yavaşlama belirtisi göstermiyor ancak her şeyi özel olarak oluşturmak maliyetli ve bir inovasyon oluyor. Günümüzde kuruluşların yalnızca içeriği birden fazla cihaza dağıtması gerekmiyor, aynı zamanda sayısız kaynaktan içeriğe erişmesi ve içeriği sunması gerekiyor.”
Ekip, bu yeni finansmanla platform geliştirmeyi güçlendirmeyi ve Kuzey Amerika’ya odaklanarak pazara açılma planlarını hayata geçirmeyi planlıyor.