Siber güvenlik şirketi Binalyze, 10 milyon dolar yatırım aldı

Emre Tınaztepe'nin kurucusu olduğu siber güvenlik şirketi Binalyze, 10 milyon dolar yatırım aldı.

Kuruluşların siber tehditlere daha hızlı ve daha etkili bir şekilde yanıt vermesini sağlayan siber güvenlik girişimi Binalyze, cuma günü yaptığı açıklamada, yeni bir yatırım aldığını açıkladı. Geçtiğimiz sene şubat ayında 1,5 milyon euro yatırım aldığını paylaştığımız şirket, bugün tohum finansman turunda 10 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

OpenOcean tarafından yönetilen finansman turu, Earlybird Digital East‘in katılımıyla gerçekleştirildi. Son yatırımın ardından Binalyze’ın bugüne kadar aldığı yatırım miktarı 11.7 milyon dolar seviyesine yükseldi.

Geçtiğimiz yıllarda artan siber saldırılar, işletmeler için ciddi bir tehdit kaynağıdır. Adli bilişim girişimi Binalyze, kurumsal düzeyde siber suç tehdidini önlemeye odaklanır. Şirketin açıklamasına göre geleneksel yöntemler süreci yönetmede yavaş kalır ve bir işletmenin bir siber saldırının boyutunu anlaması genellikle haftalar hatta aylar alır. Bir IBM raporuna göre şirketlerin bir saldırı meydana geldikten sonra ihlali tanımlaması 206 gün sürerken, kontrol altına alması ise 73 gün sürebilir.

Binalyze CEO’su ve kurucusu Emre Tınaztepe, “%100 ihlal önleme artık gerçekçi bir beklenti değil” diyor. Hızın bu süreçte esas olduğunu söyleyen Tınaztepe, Binalyze’ın hızlı olacak şekilde tasarlanmış olduğunun altını çiziyor. Şirket, en kapsamlı adli anlık görüntüyü yakalar ve 10 dakikadan kısa bir sürede ayrıntılı bir dijital rapor oluşturur. Böylece, saldırı tanımlamasından kontrol atına alma sürecine kadar birçok süreç hızlanmış olur.

Binalyze, PWC, KPMG, Garmin, Türk Hava Yolları ve Deloitte dahil olmak üzere birçok şirkete hizmet verir. Ayrıca, şirketin Timeline, Triage, ve DRONE çözümleri, durumu düzeltmeye ve bekleme sürelerini minimumda tutmaya yardımcı olur.

Güncel İçerikler