Twitter, “Sana Özel” kısmını sadece Twitter Blue abonelerine sunacak

Twitter, platformundaki "Sana Özel" kısmını sadece Twitter Blue kullanıcılarına sunacağını açıkladı.

Ücretli abonelik modeliyle sosyal medya platformlarına yeni bir gelir kapısı ekleyen Twitter, platformundaki “Sana Özel” kısmını sadece Twitter Blue kullanıcılarına sunacağını açıkladı. Bu çalışmayla beraber Twitter Blue’ya sahip olan kişilerin ayrıcalıklı, olmayanların ise daha fazla reklama ve daha az içeriğe maruz kaldığı yeni bir düzen ortaya çıkıyor.

Twitter patronu Elon Musksosyal medya platformunun 15 Nisan’dan itibaren Sana Özel’in tavsiyelerinde yalnızca doğrulanmış hesaplardan gelen tweetleri görüntüleyeceğini duyurdu. Musk, şirketin yapay zeka botlarıyla savaşmak için harekete geçtiğini ve bunun “gelişmiş yapay zeka bot sürülerinin” kontrolü ele geçirmesini önlemenin “tek gerçekçi yolu” olduğunu açıkladı. Ayrıca yapay zeka botlarının bir insanı taklit etmedikleri sürece doğrulama için ödeme yapabileceklerini de her ne kadar ürkünç olsa da dile getirdi. 

Twitter’ın Sana Özel arayüzü, yalnızca bir kullanıcının takip ettiği hesaplardaki tweet’leri değil, aynı zamanda daha önce beğendikleri veya ağlarındaki diğer kişilerin beğendiği tweet’lere dayalı içeriği de gösteriyor. Bu özellik, diğer platformlara geçmeden önce Takip Etme sekmesine bir alternatif olarak Ocak ayında iOS’ta kullanıma sunuldu.

Birçok kişi tarafından bu kısım beğenilmese de Twitter, web ve mobil uygulamalarının varsayılan olarak kullanıcıların çıktıktan sonra en son açtığı zaman çizelgesi sekmesine dönmesi için bir güncelleme yayınladı. Ancak yalnızca doğrulanmış kullanıcıları görüntülemek, potansiyel olarak onu görüntülemeyi seçenlerin çok daha fazla promosyon tweet’i göreceği anlamına geliyor. 

Twitter daha önce 1 Nisan’da eski onay işaretlerini kaldırılacağını, kamuya mal olmuş kişileri, şirketleri, hükümet ve sivil toplum kuruluşlarının da ödeme yapmadıkları sürece doğrulanmış statülerinin elinden alınacağını açıkladı. Elon Musk’ın stratejisi, halihazırda kullanılan yeni özellikleri ilk olarak tüm kullanıcılara benimsetmek ve hemen ardından alışılan bu özelliklerin ücretli hale dönüştürülerek yeni kişilerin abonelik satın almasını sağlamak oluyor. İlerleyen zamanlarda Twitter Blue abonelik sayısında nasıl bir değişiklik olacağı oldukça merak ediliyor. 

Güncel İçerikler