Terminal
Terminal
Terminal
Terminal

Sürücüsüz teslimat robotları geliştiren Robeff, 1.5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Elektrikli ve sürücüsüz teslimat araçları üzerinde çalışmalar yapan yerli girişim Robeff, 1.5 milyon dolar üzerinden tohum yatırım aldı.

Elektrikli ve sürücüsüz teslimat araçları üzerinde çalışmalar yapan yerli girişim Robeff, 1.5 milyon dolar üzerinden tohum yatırım aldı. Tura Yıldız Tekno GSYO ve Adventures Girişim Sermayesi Yatırım Fonu katıldı. Yatırımla alakalı mali işlemler hakkında bir bilgi paylaşılmadı.

2021 yılında Özkan Köroğlu, Coşkun Arslan, Yunus Emre Elaydın, Ahmet Can Kara ve Hüseyin Baki İnan tarafından YTÜ Yıldız Teknopark’ta kurulan teknoloji girişimi, elektrikli sürücüsüz teslimat robotlarını daha büyük ölçekte geliştirerek geleceği şekillendirmeyi amaçlıyor. Girişim, kurulduğu zaman Leo Drive tarafından tohum öncesi yatırım alarak hem bir iş birliğine başlamış hem de çalışmalarını hızlandırdı.

Robeff, daha verimli, ucuz, öngörülebilir ve izlenebilir bir teslimat süreci oluşturmayı hedefliyor. Girişimin çok yönlü tasarım anlayışı, tek bir rotada birden fazla teslimat ve kendi geliştirdikleri rota optimizasyon algoritmaları sayesinde, daha sürdürülebilir bir teslimat süreci oluşturmak için sıkışan trafiği azaltmayı hedefliyorlar.

Şu an için 12 kişilik bir ekiple çalışmalarını yürüten Robeff, hedefleri doğrultusunda ekibini genişleterek Ar-Ge çalışmalarını hızlandırmayı amaçlıyor. Bu yatırım Robeff’in 2023 yılı sonuna kadar prototip aracını tamamlaması ve teslimat operasyonlarına başlanması için kullanılacak. Girişimin hedefleri arasında 2023 Mart ayında prototip aracı ile ilk otonom sürüşü gerçekleştirmek ve 2023 Ağustos ayında uçtan uca ilk teslimat operasyonunu yapmak bulunuyor. 

Girişim, ilk teslimat operasyonunu tamamlamasının ardından Türkiye’deki marketler ile iş birliği yaparak en az 3 farklı lokasyonda sürekli olarak teslimat yapabilir hale gelmeyi planlıyor. Bu çalışmaların ardından ilk hedef, Avrupa pazarı oluyor. 2024 yılı itibariyle Robeff, Avrupa’da en az 2 farklı ülkede pilot çalışmalara başlamayı amaçlıyor.

Güncel İçerikler