Yerli siber güvenlik girişimi Malwation, 1 milyon dolar yatırım aldı

Zararlı yazılım analizi ve simülasyon teknolojileri geliştiren yerli siber güvenlik girişimi Malwation, üçüncü turda 1 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Zararlı yazılım analizi ve simülasyon teknolojileri geliştirmek adına çalışmalarına 2020 Temmuz’da yola çıkan yerli girişim Malwation, 1 milyon dolarlık yeni yatırımını duyurdu.

Girişimin yatırım turuna; Pragma, Inveo Ventures, Arz Portföy ve Yıldız Tekno GSYO katıldı. Bu turla beraber girişim bugüne kadar üçüncü yatırımını almış oldu.

Girişimin kurucusu Kağan Işıldak, kuruldukları günden bu yana olan süreçlerini şu cümlelerle açıkladı:

“Bir hackathon gecesi gelen telefon ve hazırlanan 2 sayfalık slayt ile 2017’de hayaller ile temelini inşa etmeye başladığımız ve 3.5 yıldır Malwation olarak şirket maceramızı sürdürdüğümüz startup’ımız bugün Pragma (PCP), Inveo Ventures, Arz Portföy ve Yıldız Teknik Üniversitesi Tekno GSYFO’nun katılımıyla 1 milyon dolarlık bir yatırım aldı.

Bu yatırım ile beraber ülkemizde yürüttüğümüz AR-GE çalışmalarını ve pazarlama operasyonlarını arttıracak ve geliştirdiğimiz yerli teknolojileri yabancı pazarlarda yükselen oyuncu klasmanına sokmak için çalışacağız. Üzerinde yoğun emek ve teknik birikim bulunan Threat.Zone platformumuz ile de sandboxing, CDR ve emülasyon teknolojilerini SaaS modelde siber güvenlik ekiplerine hızlı şekilde entegre ederek zararlı yazılımlar ile mücadele ve analizi konusunda ayrılmaz bir parça olabilmek için çalışmalarımıza özveriyle devam edeceğiz.

Benim için heyecanlı ve gurur verici bir gün. 2 kişiyle başlayan macerada bugün 14 kişilik bir takım olduk ve daha da büyüyeceğimize inancım sonsuz. Başta abim, ortağım, mentörüm Osman Doğan olmak üzere şirketin temelini oluşturan ve beraber yol yürüdüğümüz takım arkadaşlarım Ebubekir, Batuhan(lar), Nur, İsmail, Atahan, Utku, Veli, Gökhan, Firdevs, Efe ve Hanefi’ye, ayrı gayrı demeden beraber dertlendiğimiz ve çalıştığımız kıymetli GAİS ekibine, her streslendiğimde yorulduğumda iyi kötü her anımda yanımda olan yol arkadaşım İrem’e , uzakta olsalar da dualarıyla yanımda hisettiğim anneme ve babama, bize inanarak desteklerini esirgemeyen ve yanımızda olan tüm yatırımcılarımıza ve müşterilerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Güncel İçerikler