ChatGPT entegrasyonuyla kullanılan Bing’in indirilmesi 10 kat arttı

Microsoft'un arama motoru Bing'i OpenAI'nin ChatGPT'sine benzer yapay zeka destekli yeteneklerle geliştirme planı etrafında heyecan artıyor.

Microsoft‘un arama motoru Bing‘i OpenAI‘nin ChatGPT‘sine benzer yapay zeka destekli yeteneklerle geliştirme planı etrafında heyecan artıyor. Haber, Bing uygulamasının popülaritesinde bir artışa yol açarak onu yıllardır ilk kez App Store listelerinin en üstüne çıkardı. data.ai’ın tahminlerine göre Bing uygulamasının yeni indirmeleri dünya çapında on kat arttı. 

Bing’e olan ilginin artması, yapay zeka destekli bu deneyimler için açık bir tüketici talebi olduğunu ve kullanıcıların erişim elde etmek için yeni arama motorlarını ve tarayıcıları denemeye istekli olduğunu gösteriyor. Microsoft CEO’su Satya Nadella, şirketin hizmetleriyle OpenAI’nin dil modeli entegrasyonu da dahil olmak üzere yeni Bing planlarından bahsetti.

Bu yeni ekleme, kullanıcılara arama motorunda ChatGPT benzeri bir deneyim sağlayarak daha karmaşık sorgular için bir yapay zeka sohbet robotuyla sohbet etmelerine ve bir LinkedIn gönderisi yazmak gibi içerik oluşturma görevlerinde yardımcı olacak. Microsoft ayrıca, kolay erişim için kenar çubuğunda yerleşik yapay zeka özelliklerine sahip Edge web tarayıcısının yeni bir sürümünü de tanıttı.

Yeni Bing şu anda kullanıma sunulsa da, sınırlı bir önizleme aşamasında yer alıyor. Kullanıcıların yeni yapay zeka özelliklerini denemek için bir bekleme listesine katılmaları gerekiyor. Microsoft, milyonlarca kullanıcının önümüzdeki birkaç hafta içinde bekleme listesinden yer alan kişiler kabul edeceğini belirtti.

Ayrıca şirket, kullanıcıların Microsoft’un arama motorunu bilgisayarlarında varsayılan olarak ayarlayarak ve Microsoft Bing uygulamasını akıllı telefonlarına yüklemek için bir QR kodu tarayarak bekleme listesinde hızlıca giriş yapabiliyorlar. Microsoft’tan gelen bu hamle, şirketin özellikle Google’ın önüne geçmek istediğini gösteriyor. Bu çalışmalar, uygulamanın App Store listelerinde de hızla yükselmesini sağladı. 

Bing uygulamasının popülaritesindeki ani yükseliş, yapay zekaya olan talebi ve Google’a yönelik potansiyel tehdidi gösteriyor. Google şu anda Safari’de varsayılan arama motoru olması için Apple’a her yıl milyarlarca dolar ödüyor. Kayda değer sayıda tüketici yeni yapay zeka yeteneklerini denemek için Bing veya Edge gibi başka bir web arama uygulamasına geçerse, Google pazar payını kaybedebileceği düşünülüyor. 

Güncel İçerikler