Windows 11’le sunulan yeni güncelleme, tarayıcısız ChatGPT’ye erişim sağlıyor

Teknoloji devi Microsoft, Windows 11 için sunduğu yeni güncellemeyle ChatGPT'yi Microsoft Edge'i açmadan masaüstünden bağlanmayı mümkün kılıyor. Yeni Windows 11 güncellemesi, yeni bir eklenti kullanan PowerToys widget'ı aracılığıyla yapılıyor.

Teknoloji devi Microsoft, Windows 11 için sunduğu yeni güncellemeyle ChatGPT‘yi Microsoft Edge’i açmadan masaüstünden bağlanmayı mümkün kılıyor. Yeni Windows 11 güncellemesi, yeni bir eklenti kullanan PowerToys widget’ı aracılığıyla yapılıyor.

Eklenti, yapay zeka tabanlı ChatGPT’ye doğrudan erişime izin veriyor. Güncelleme, bir kullanıcının masaüstünden doğrudan ChatGPT’ye ulaşmasına olanak tanıyor. Yeni özellik, ChatGPT eklenti geliştiricisi Simone Franco tarafından geliştirildi ve süreci PowerToys GitHub sayfası aracılığıyla ayrıntılı olarak açıkladı. Eklenti, PowerToys Run ile entegre oluyor. Bu yenilik, sistemdeki dosyalar, klasörler ve uygulamalar için bir arama başlatıcısı niteliğinde görülüyor.

Eklenti, erken bir aşamada olduğu ve ince ayar gerektirdiği için hala geliştirme aşamasında yer alıyor. PC’de ChatGPT’yi çalıştırırken tarayıcıyı geçmenin birçok avantajı bulunuyor. Bu sistem, Microsoft Edge’de bulunan herhangi bir agresif tarayıcı promosyonunun atlanmasına izin veriyor.

Microsoft Edge ve Bing AI, Edge tarayıcısında kapsamlı tanıtımlara konu oldu. Yeni ChatGPT eklentisinin, kullanıcıları Bing AI yerine yapay zeka çözümleriyle yetinmeye teşvik edebileceği açık bir şekilde görülüyor. Microsoft Edge, kullanıcıdan Edge’i varsayılan tarayıcısı yapmasını istiyor. Yakın tarihli bir Windows 11 güncellemesi, görev çubuğuna, kullanıcıları varsayılan olarak arama motorunu etkin bir şekilde kullanmaya zorlayan yapay zeka destekli bir arama kutusu ekledi. Yeni eklenti, kullanıcıların bu zorunlu promosyonları tamamen atlamasına ve doğrudan ChatGPT’ye gitmesine yardımcı oluyor.

Kullanıcının, rastgele oluşturulmuş bir OpenAI API anahtarıyla birlikte bir OpenAI hesabı açması gerekiyor. Uygulamadaki yapay zeka kaynaklarına sorunsuz erişim için ChatGPT’yi bir klavye kısayol tuşunu da atayarak kullanabilirsiniz.

Bununla birlikte, yeni açık kaynaklı güncellemenin Microsoft işletim sistemini atlayan PowerToys’tan gelmesi uyumsuz görünüyor. Kullanıcılara basitleştirilmiş özellikler sunmak için PowerToys parçacığında daha fazla güncelleme bekleniyor. Daha erişilebilir bir güncellemenin yakında kullanıcılara sunulacağı tahmin ediliyor.

Güncel İçerikler