Yerli mikromobilite girişimi Hop, Yunanistan pazarında 1 yıl içinde 1 milyon sürüşe ulaştı

Hop, Yunanistan lansmanından sadece bir yıl sonra bir milyon sürüşe ulaşarak, sürdürülebilir mikromobilite çözümlerine yönelik artan talebi ve Hop'un bu ihtiyacı öngörme ve karşılama konusundaki başarısını gözler önüne serdi. Hop, önümüzdeki yıl içinde 10 milyon sürüş hedefine ulaşmak amacıyla filosunu beş kat artırarak Yunanistan'da daha fazla şehirde hizmet vermeyi amaçlıyor.

Yunanistan’ın en hızlı büyüyen mikromobilite girişimlerinden Hop, hizmete başlamasının üzerinden sadece bir yıl geçmişken 1 milyon sürüşe ulaştığını gururla duyurdu.

Doğu Avrupa’nın en geniş hizmet ağına sahip olan Hop, çevre dostu ve paylaşımlı elektrikli scooter filosuyla Yunanistan’da da büyük bir başarıya imza attı. Bu önemli kilometre taşı, Hop’un güvenilir, sürdürülebilir ve insan odaklı ulaşım çözümleri sunma konusundaki kararlılığını vurgularken, aynı zamanda trafik sıkışıklığını ve hava kirliliğini azaltma yönündeki katkısını da gözler önüne seriyor.

Mikromobilite ile sürdürülebilir şehirler

Ernst and Young tarafından hazırlanan bir rapora göre, günümüz şehirleri büyük bir zorlukla karşı karşıya: Kirlilik ve trafik sıkışıklığını azaltmaya çalışırken kent içi ulaşımı iyileştirme ve yaşam kalitesini artırma. Avrupa şehirlerini otomobil merkezli olmaktan çıkarıp, gürültü ve kirlilikten arındırılmış yaşam alanlarına dönüştürmek sadece akıllı politikalar ve altyapı ile değil, aynı zamanda ulaşım alışkanlıklarındaki köklü bir değişiklikle mümkün olacak.

Hop‘un paylaşımlı elektrikli scooterları ise şehir içi ulaşımı değiştirebilecek potansiyeli ortaya koyuyor. İlk başta ilk ve son kilometre sorununa yönelik yenilikçi bir çözüm olarak görülen bu araçlar, kısa sürede şehir içi ulaşımın vazgeçilmez bir ulaşım modu haline geldi. Hop gibi firmalar tarafından sunulan e-scooterlar, toplu taşımaya erişimi kolaylaştırarak, paylaşımlı ve düşük karbonlu ulaşım çözümlerine geçişi de hızlandırıyor.

Yunanistan’da 10 milyon sürüş hedefi

Hop Yunanistan CEO’su George Karras konuyla ilgili verdiği demeçte;

“Yunanistan’da mikromobilite sektöründe pazar lideri olarak, bir yıl içinde 1 milyon sürüşe ulaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu, mikromobilitenin geleceğine olan inancımızı pekiştiriyor ve rakamlar, önümüzdeki yıl 10 milyon sürüşe ulaşma hedefimiz de dahil olmak üzere, hizmetlerimizi Yunanistan’da daha fazla şehre genişletme konusundaki planlarımızı da destekliyor.”

Yunanistan, özellikle büyük şehirlerde ciddi hava kirliliği sorunları yaşıyor ve bu durum halk sağlığını da olumsuz etkiliyor. Bunun yanı sıra, Yunanistan şehirleri Afrika ve Orta Doğu’dan gelen toz bulutlarından, orman yangınlarından kaynaklanan dumandan ve Akdeniz’deki mega kentlerin kirliliğinden etkileniyor. Emisyonlardaki iyileşmelere rağmen, Yunanistan’daki hava kirliliği seviyeleri sıklıkla Avrupa Birliği’nin belirlerlediği sınırların üzerinden seyrediyor.

Şehirlerin karbonsuzlaştırılmasına destek

2019 yılında kurulan Hop, Doğu Avrupa’nın en geniş hizmet ağına sahip lider paylaşımlı mikromobilite platformudur. Şirket, çevre dostu ve paylaşımlı elektrikli scooterlarıyla insan odaklı şehirler yaratmayı hedefliyor. Hop, yenilikçi ve sürdürülebilir ulaşım çözümleriyle kentsel yaşam kalitesini artırmayı misyon ediniyor.

Güncel İçerikler