Avrupa’da büyümesini sürdüren yerli mikromobilite girişimi hop, Yunanistan’da faaliyetlerine başladı

1,5 milyondan fazla aktif kullanıcısına 3 ülke, 20'den fazla şehirde hizmet veren mikromobilite şirketi hop, Yunanistan'da faaliyet göstermeye başladı.

Sürdürülebilir bir dünya için ulaşım kaynaklı çevre kirliliğini, karbon salımını ve trafikte geçen zamanı azaltma hedefiyle 2019 yılında Ankara’da kurulan ve üç yıl içerisinde Türkiye’nin hizmet ağı en geniş mikromobilite girişimi olan hop, Yunanistan’ın Selanik şehrinde faaliyet göstermeye başladı.

1.5 milyonu aşkın aktif kullanıcısına 3 ülke ve 20’den fazla şehirde hizmet veren hop, Selanik’in ardından yakın zamanda Atina başta olmak üzere Yunanistan’ın diğer şehirlerinde de kentsel ulaşımı kolaylaştırmak için hizmet vermeye başlayacak. Avrupa’nın en sağlıklı büyüyen mikromobilite şirketi, yıl sonuna kadar faaliyet alanını 10 ülkede 30 şehre çıkarmayı hedefliyor.

Elektrikli ve paylaşımlı ulaşımın sunduğu toplumsal faydadan en üst seviyede yararlanan hop; yüksek sürüş güvenliği, sürüş performansı ve yüksek teknolojisiyle öne çıkan araçlarını kapsamlı Ar-Ge çalışmalarıyla sürekli iyileştiriyor. Şehirlerdeki kısa mesafe ulaşım sorunlarına çözüm bulmak için hız kesmeden çalışmaya devam ediyor.

Hop’un CEO’su ve kurucu ortağı Yiğit Kipman, verdiği demeçte “Dünyanın farklı ülkelerinde çevreye duyarlı ulaşım tarzını yaygınlaştırmak için 7/24 çalışıyoruz. Dördüncü yılımızda Avrupa’da hız kazanan operasyonlarımızla Avrupa’nın en sağlıklı büyüyen ve sürdürülebilir mikromobilite firması olmayı hedefliyoruz. Mikromobilite’nin ölçeği ne olursa olsun tüm şehirler için bir ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Hedeflerimize doğru adım adım ilerliyoruz ancak Selanik’in yeri bizler için bir başka. Yüce önderimiz Atatürk’ün doğduğu şehir Selanik’te hizmet vermeye başlamaktan mutluluk ve gurur duyuyoruz.” dedi.

Güncel İçerikler