Endüstriyel enzim üreten yerli girişim Livzym Biyoteknoloji, 11 milyon dolar yatırım aldı

Türkiye Kalkınma Fonu tarafından yönetilen ve Vakıf Katılım, Ziraat Katılım, Ziraat Portföy ve Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası’nın yatırımcıları olduğu Kalkınma Katılım Girişim Sermayesi Yatırım Fonu (GSYF) portföy şirketlerinden endüstriyel enzim üreticisi Livzym Biyoteknoloji, ulusal ve uluslararası yatırımcıların katılım sağladığı yatırım turunda 11 milyon dolar yatırım aldı.

Kalkınma Katılım GSYF’nin 2022 yılında yatırımcısı olduğu biyoteknoloji şirketi Livzym Biyoteknoloji, yeni turda; Lallemand, Evyap Holding, Türk Telekom Ventures ve Startupİst Ventures gibi hem stratejik hem finansal yatırımcıların katılım sağladığı yatırım turunda, 60 milyon dolar değerleme üzerinden toplamda 11 milyon dolar yatırım aldı.

Dr. Serdar Uysal ve yatırımcı ortakları tarafından 2014 yılında kurulan Livzym Biyoteknoloji; güçlü AR-GE altyapısı, global ölçekteki know-how yetkinliği ve alanlarında uzman tamamı Türk ekibiyle, Türkiye’de yerli endüstriyel enzimlerini üretmektedir.

Orta Doğu ve Kuzey Afrika’dan Rusya’yı da kapsayan Bağımsız Devletler Topluluğu’na kadar uzanan coğrafyadaki ilk endüstriyel enzim üreticisi olduğunu dile getiren girişim; bugün, pek çok sektörün ihtiyacına yönelik enzimi dünya standardında üretebilme kapasitesine sahiptir. Ülkemizin %100 dışa bağımlı olduğu enzim alanındaki ithalatı önemli ölçüde ikâme etmek amacıyla kurulan yerli girişim; üretim gücüyle Türkiye’yi yakın coğrafyada enzim ihracatı yapan bir ülke olarak konumlandırmayı hedeflemektedir. Aynı zamanda enzimde dışa bağımlılığı azaltırken, ülkemizin cari açığının kapanmasına da katkı sunmak üzere faaliyetlerini sürdürmektedir.

Livzym Biyoteknoloji kurucusu ve genel müdürü Dr. Serdar Uysal verdiği demeçte;

“Türkiye’de kendi alanında ilk ve tek biyoteknoloji şirketi endüstriyel enzim üreticisi Livzym, bu yatırımla hem üretim kapasite artışı sağlayacak hem de yurtdışı açılımı sayesinde şirket büyümesi ciddi bir ivme kazanacak. Bu süreçte 2022 yılından bugüne yanımızda olan tüm Türkiye Kalkınma Fonu ekibine teşekkür ederiz.”

Güncel İçerikler