Yerli blokzinciri girişimi Metatime, 11 milyon dolar yatırım aldı

Türkiye, küresel kripto benimseme endeksinde 146 ülke arasında 12. sırada yer alıyor. Ülkemizde blokzinciri tabanlı teknolojilere duyulan ilgi, yeni bir yatırımla bir kez daha ortaya konuldu. Yıldız Tekno Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı öncülüğünde Halkbank, Türk Telekom Ventures ve Kalyon Ventures gibi şirketlerin de aralarında olduğu bir grup yatırımcı, Metatime'a 11 milyon dolarlık tohum yatırımı yaptı.

Kripto odaklı analitik platformu Chainalysis’in 2022 Küresel Kripto Benimseme Endeksi’nde Türkiye, 146 ülke arasında 12. sırada yer aldı. Finansal teknoloji alanının yükselen alt dallarından biri olan blokzinciri tabanlı teknolojilere yönelik ilgi, yeni bir yatırımla tekrar kanıtlandı.

Blokzinciri tabanlı akıllı uygulamalar, dijital ürünler ve yüzlerce farklı hizmet sunan Türk blokzinciri girişimi Metatime, aralarında Yıldız Tekno Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı öncülüğünde Halkbank, Türk Telekom Ventures ve Kalyon Ventures gibi yatırımcıların da olduğu bir grup yatırımcıdan 11 milyon dolar tohum yatırımı aldı.

Konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan Metatime Kurucu Ortağı ve CEO’su Yusuf Sevim,

“Metatime, kullanıcıyı merkeze alarak planlanan en kapsamlı dijital ekosistemi sunuyor. Aldığımız 11 milyon dolarlık tohum yatırımın da gücüyle en kısa sürede 1 milyon kullanıcıya ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

Yatırım turuna Türkiye, Hollanda ve Almanya’dan melek yatırımcılar katıldı

Yıldız Tekno GSYO, kripto para borsası, kripto para cüzdanı, blokzinciri altyapısı, NFT pazaryeri ve stabil kripto para birimi gibi ürün ve servislerle ilk kullanıcılarını kabul etmeye başlayan platformun tohum yatırım turuna %1 hisse için 150 bin dolarlık yatırımla katıldı. 210’dan fazla çalışanla 2021’den bu yana faaliyet gösteren Metatime’ın sınırlı ortakları arasında Türkiye’nin önde gelen banka ve telekomünikasyon şirketleri de yer aldı.

Finansmanın geri kalanının 33 gizli melek yatırımcı tarafından bir token turunda sağlandığını dile getiren Yusuf Sevim, “Metatime ekosisteminin kripto para birimi MetaCoin (MTC) üzerinden gerçekleştirilen turda ilk 100 milyon MTC 5 sentten, diğer 100 milyon MTC ise 6 sentten ocak ve şubat aylarında alıcı buldu. Gerçekleştirdiğimiz ilk ön satışlara Türkiye, Danimarka ve Almanya’dan yatırımcılar katıldı” diye konuştu.

4 haftada 230 bin kullanıcıya ulaştı

Geliştirme faaliyetlerinin 2019’dan bu yana sürdüğünü ve projenin iki kurucu ortağı tarafından yapılan 10 milyon dolarlık yatırımla faaliyete başladığını belirten Metatime Kurucu Ortağı ve CEO’su Yusuf Sevim,

“11 milyon dolarlık tohum yatırımı topladığımız ön satış sürecinde, 4 haftalık süre içinde Metatime platformuna 230 bini aşkın kullanıcı katıldı. Blokzinciri odağındaki en kapsamlı ürün ve servisleri geliştirmeye odaklanan Metatime olarak kripto para borsamızı, yerel blokzinciri ağımızı, stabil kripto para birimimizi ve MTC kripto para birimini 11 Kasım’da yayına almayı planlıyoruz. NFT pazaryerimiz ve Metatime ekosistemine ait kripto para cüzdanı ise önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde piyasaya sürülecek. 11 Kasım’dan itibaren melek yatırımcılarımızın sahip olduğu kripto para birimlerinin %10’unun kilidi açılacak. Geri kalan %90’lık arzın kilidini ise 11 Kasım’ı takip eden 225 gün boyunca, günlük %0,4’lük bir oranla açacağız” diye konuştu.

Güncel İçerikler