ÜNLÜ & Co ve Girvak iş birliğiyle kurulan Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi ilk mezunlarını verdi

Türkiye’nin finansal kuruluşlarından ÜNLÜ & Co ve Girişimcilik Vakfı (Girvak) iş birliğiyle hayata geçirilen Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi Programı’nın ilk dönemi tamamlandı.

Program çerçevesinde gerçekleşen mezuniyet töreninde jüri üyeleri tarafından projeleri değerlendirilen takımlardan Picollect birinci, Soilbiom ikinci, Fire Stopper üçüncü oldu.

Yatırım hizmetleri ve varlık yönetim grubu ÜNLÜ & Co, teknoloji ve yazılım alanlarında geleceğin kadın girişimcilerini yetiştirerek iş dünyasına kazandırmak için faaliyetlerini sürdürüyor. Bu doğrultuda 2016 yılında Girvak ve Endeavor Derneği iş birliğiyle Kadın Girişimciler Akademisi’ni gerçekleştiren şirket bugüne kadar 100 kadın girişimciye destek oldu.

Şirket, bu programdan öğrendikleri ile teknoloji alanındaki genç kadın liderleri desteklemek için Türkiye Girişimcilik Vakfı (GİRVAK) ile birlikte Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi’ni Ocak 2023’te hayata geçirdi. Yapay zekâdan biyoplastik üretim teknolojisine, sağlık ve temiz enerji teknolojilerinden eğitim ve sürdürülebilirliğe kadar birçok alandaki iş fikirleri ile 32 şehirden, 81 takımda 324 girişimci kadın, akademiye başvuruda bulundu. Akademinin bu yılki programı, 9 Mayıs 2024 tarihinde ÜNLÜ & Co’nun ev sahipliğinde gerçekleşen, kadın girişimciler ve yatırımcıları buluşturan özel bir etkinlik ile tamamlandı. Girişimcilik dünyasının önde gelen liderleri ve jüri üyeleri arasında yer alan ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Üyesi Şebnem Kalyoncuoğlu Ünlü, GİRVAK Yönetim Kurulu Başkanı Sina Afra, Alternatif Yatırımlar ve Portföy Yönetiminden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Utku Özay, Arya Ventures Kurucu Ortağı Sanem Tatlıdil Özal, Arya Ventures Kurucu Ortağı Özlem Tümer Eke ve GİRVAK Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte yaklaşık 100 kişinin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte finale kalan 5 takım iş modellerini jüriye sunma fırsatı yakaladı. Jürinin değerlendirmesiyle görü uygulamaları alanındaki fikri ile Picollect takımı birinci, mikrobiyal gübre alanındaki projesi ile Soilbiom takımı ikinci, yeni nesil alev önleyici girişimi ile Fire Stopper takımı üçüncü oldu.

40 kadın girişimciye yoğun destek programı

Jüri üyelerinin değerlendirmesi ile ÜNLÜ & Co Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi’ne girmeye hak kazanan 15 takımdan 40 kadın girişimci, mentorluk ve yirmiye yakın uzman eğitimi ile düzenli bir akademi programında desteklendi. Girişimcilerin yatırıma erişebilmesi için yatırımcılar ile program katılımcılarını bir araya getiren programda takımlar; eğitim kampı ile temel girişimcilik yetenekleri kazanma ve fikirlerini iş modeline dönüştürebilme imkânı buldular. İlham sohbetleri, rehber mentorlar ve çevrim içi psikososyal desteği de kapsayan programda, katılımcılara girişimcilik yolculuklarında ihtiyaç duyacakları cesaret ve iş hayatına donanımlı bir şekilde başlangıç yapacakları eğitimlerin verilmesi amaçlandı. Finale kalan 5 takım olan Picollect, SoilBiom, Fire Stopper, Milu ve Phoyer için program içeriği ise ilham buluşmaları, psikososyal destek seansları, mentorluk desteği, şirket değerlemesi, markalaşma, yatırımcı sunumu, dijital pazarlama, hukuk, finans, pazarlama, satış, topluluk, etki, girişimciler için operasyon yönetimi, stratejik planlama, asansör konuşması ve yatırım süreçleri eğitimlerini kapsayacak şekilde oluşturuldu.

Hedef, kadınların fikirlerini iş modeline dönüştürmek

Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ile Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women) ortaklığında oluşturulan Kadının Güçlendirilmesi Prensipleri (Women’s Empowerment Principles-Weps) imzacıları arasında yer alan ÜNLÜ & Co, Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi öncesinde hayata geçirdiği Kadın Girişimciler Akademisi ile 5 yılda 100 kadın girişimciye eğitim imkânı sundu.

Güncel İçerikler