Usersdot, Arya GSYF liderliğinde 11 milyon dolar değerleme üzerinden ikinci yatırımını aldı

Yerli girişim Usersdot, 11 milyon dolar değerleme üzerinden aldığı yatırımla global büyümeyi hızlandırmaya ve yapay zeka tabanlı e-ticaret çözümlerini güçlendirmeye hazırlanıyor.

B2B SaaS girişimi Usersdot, 11 milyon dolar değerleme üzerinden ikinci yatırım turunu tamamladı. İlk turda 2.9 milyon TL yatırım almıştı. Değerlemesinin ne kadar arttığını bilmiyoruz.

Arya GSYF liderliğinde gerçekleşen bu yatırım turunda Nuwa Capital, ÜNLÜ & Co gibi önemli VC’ler ve Onur Erbay yeni yatırımcı koltuğunda yer alırken girişimin mevcut yatırımcıları Nevzat Aydın, Varol Civil, Fırat İşbecer, Mehmet Kurtuluş Eker, Alper Akcan, Tolga Ulutaş, Emre Hayretçi ve Emre Erciyas da takip yatırımı yaparak şirkete olan güvenlerini bir defa daha gösterdi.

Türkiye’de karlı büyüme ile ilerleyen girişim, yatırımı ODKA (MENA), Asya ve Avrupa’daki büyümesini hızlandırmak için aldı.

2020 yılında kurulan Usersdot, Datadot E-ticaret Analitiği Platformu ile sektörde hızla tanınan bir marka haline gelmişti. Usersdot; L’Oreal, Arzum, Estee Lauder, GroupM, Eczacıbaşı, Arçelik, Philips, Haleon, Mavi, Dyson, BSH, Beiersdorf, Penti, Altınyıldız Classic, Reckitt, Flormar, Henkel, The Purest Solutions, Arçelik, Vodafone, eStar, Züber, Karaca, NAOS ve Yves Rocher gibi alanında öncü firmalara e-ticaret kanallarında veri odaklı aksiyonlar alarak karlılıklarını artırırken zaman kazanmalarını sağlıyor. 7 farklı e-ticaret çözümünü tek ekrana taşıyan bu teknoloji, satış, pazarlama, içgörü, e-ticaret ekiplerinin aynı sayfadan aksiyon almalarını ve aynı hedefe koşmalarını da sağlıyor.

Usersdot’un yapay zeka tabanlı Datadot platformu, saatlik büyük veri analizi sağlayarak gerçek zamanlı içgörüler, rakip analizleri ve anlık bildirimler sayesinde e-ticaret, pazarlama ve marka ekipleri gibi birden çok ekibe yönelik detaylı analizler sunarken satış ve karlılık artırmalarını, trend ürünleri yakalayıp alışverişçi yorumlarından öğrenmelerini, etkin influencerları belirlemelerini, içgörü ekiplerinin alışverişçilerin satın alma motivasyonlarını, memnuniyet ve memnuniyetsizlik nedenlerini anlamasını tek ekranda sağlıyor. Binlerce ürün sayfasını sürekli olarak tarayarak görünürlük, arama payı, müşteri yorumları ve buy box durumu gibi performans metriklerini ve öneriler sunuyor.

Ayrıca, medya yatırımlarını optimize eden bir veri analizi sunarken aynı zamanda NLP (Natural Language Processing) teknolojisi sayesinde Datadot Review ürünü ile duygu bazlı yorum analizi sunuyor ve alışverişçi yorumlarındaki influencer etkisi, satın alma motivasyonu, iade nedenleri gibi gerçek kullanıcı verisini analiz ediyor. Bu analizler, kullanıcı dostu bir panelde görsel olarak sunulurken, gerçek zamanlı uyarılar ve entegrasyonlar sayesinde ekipler ekran başında olmadıkları zamanlarda bile hızlıca aksiyon alabilmelerini sağlıyor.

Güncel İçerikler