Workup Agri’nin üçüncü dönemine seçilen 6 girişim

Türkiye İş Bankası’nın ana destekçisi olduğu tarım odaklı girişimcilik programı Workup Agri’nin 3. dönemi, tarımı sürdürülebilir çözümlerle güçlendirmek amacıyla kurulan 6 teknoloji girişimi ile başlıyor.

Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlamak hedefiyle çeşitli alanlarda çalışmalar yürüten İş Bankası, tarımda verimlilik artışı, üretim kalitesinin artırılması, sulama tekniklerinin daha iyi kullanılması gibi konularda yenilikçi çözümler üreten teknoloji girişimlerinin büyümesini de teşvik ediyor.

Bankanın ana destekçisi olduğu Workup Girişimcilik Programı çatısı altında, tarım, gıda ve hayvancılık ekosisteminde akıllı teknolojileri kullanan girişimlerin hızlanmalarına yardımcı olmayı hedefleyen Workup Agri programının 3. dönemi başlıyor.

Hackquarters yürütücülüğünde gerçekleştirilen programın yeni dönemine, akıllı ve hassas tarım teknolojileri, gerçek zamanlı izleme sistemleri ve görüntü işleme, tarımsal hastalık ve zararlılarla mücadele, yeni nesil etkili gübre üretim teknolojileri, sera üretim teknolojileri ve dikey tarım teknolojileri alanlarında çözümler üreten sürdürülebilir ve ölçeklenebilir iş modeline sahip Afara, Ancient Greens, Bridgesoft, Seracell, Soilbiom ve Uptechlabs girişimleri katılıyor.

WorkupAgri.ist internet sitesi üzerinden başvuruların yıl boyunca açık olduğu programa dahil olan girişimlerin güncel durumları ve desteğe ihtiyaç duydukları konular birebir görüşmeler ile tespit ediliyor. Uygun eşleştirmeler ve yönlendirmeler yapılarak girişimlere ihtiyaçları doğrultusunda özelleştirilmiş bir program hazırlanıyor.

Seçilen girişimler 6 ay boyunca;

  • Alanlarında uzman kişilerden mentorluk,
  • İş Bankası Grubu iştirakleri başta olmak üzere farklı paydaşlarla iş birliği,
  • İş Bankası’nın kurucusu ve yatırımcısı olduğu fonlar başta olmak üzere yatırım imkânlarına erişim,
  • Tecrübeli girişimcilerle deneyim paylaşımı, çalıştaylar ve ilham etkinliklerine katılma,
  • İş Bankası’nın katıldığı ulusal ve uluslararası fuarlarda müşterilerle ve potansiyel partnerlerle buluşma,
  • İş Bankası’nın çiftçi buluşmalarında yer alma ve potansiyel kullanıcılara doğrudan erişim,
    Basılı ve dijital mecralarda kendilerini tanıtma
    olanaklarına sahip olacak.
  • Programa kabul edilen girişimler, İş Bankası Girişimcilik Şubelerinin desteğinin yanı sıra yerli ve global çok sayıda iş ortağının startup’lara yönelik çözüm ve hizmetlerinden ücretsiz ya da indirimli yararlanma hakkı elde ediyor. Aynı zamanda İş Kule Workup Alanı’nda ücretsiz ofis imkânından da yararlanabiliyor.

Workup Agri’nin 3. dönemine seçilen girişimler:

  • Afara: Tarım robotu ile pamuk hasadı sonrası yere dökülen pamukları görüntü işleme yöntemi ile tespit edip vakumlu toplama sistemleri ile toplayan ve otonom kontrol edebilen, verimlilik esaslı tarla verileri sağlayan girişim.
  • Ancient Greens: Oluşturduğu buğday çimi ekosisteminde atalık tohumları gelişmiş gıda teknolojileriyle harmanlayarak katma değerli, insan ve çevre sağlığına saygılı ve kullanımı pratik ürünler üretmeyi amaçlayan girişim.
  • Bridgesoft: Endüstri 4.0’ın operasyonel verimlilik kavramını odağına alan ve bu doğrultuda yapay zekâ destekli zirai ekipman teknolojileri üreten girişim.
  • Seracell: Yapay zekâ ile otomatik sulama ve gübreleme sistemleri çalıştırabilen, uçtan uca hastalık tespit ve takibi yapabilen, kamera ile otomatik zararlı sayımı gerçekleştirebilen ve otomatik drenaj suyu ölçümleri yapabilen, seranın her noktasını teknoloji ile buluşturan modüler bir sera otomasyon sistemi.
  • SoilBiom: Bitkiye ve toprağa özgü besleyici ve koruyucu ürünler geliştirerek başta tarım toprakları olmak üzere doğal kaynakları korumayı amaçlayan girişim.
  • Uptechlabs: Akıllı LED aydınlatma ve hidroponik bitki yetiştirme sistemleri sayesinde iki kat az enerji harcayarak ve yüzde 97 su verimliliği ile zirai ilaç kullanmadan istenilen aroma ve kalitede bitki yetiştirme imkânı sunan girişim.

Güncel İçerikler