Görsel veri işleme ve analiz çözümleri sunan yerli girişim Cognitiwe, 1.05 milyon dolar yatırım aldı

Yerli girişim Cognitiwe, 1,05 milyon dolarlık bir yatırımla bir yatırım turunu daha başarıyla tamamladı. Güvenli Not sistemi ile yapılandırılan yatırım turu, TechOne Venture Capital, Eleven Ventures, Flat6Labs, DOMiNO Ventures ve Caucasus Ventures gibi önde gelen girişim sermayesi firmaları ve melek yatırımcılar tarafından desteklendi.

Görsel veri işleme ve analiz alanında yapay zeka çözümleri sunan Cognitiwe 2021 yılında da TechOne liderliğinde StartersHub, Startup Wise Guys ve EGİAD Melekleri’nin dahil olduğu yatırım turunda desteklenmişti.

Kurulduğu tarihten bu yana farklı iş kollarından çok çeşitli bir yatırımcı grubunun dikkatini çekmeyi başaran Cognitiwe, farklı ülkelerde bulunan saygın yatırımcılardan finansman sağlayarak global olarak güçlenmeye devam ediyor.

Şirketin amiral gemisi Wefresh ürünü, ileri yapay zeka ve görüntü işleme teknolojisi ile perakendecilere iş operasyonlarını optimize etmeleri için gerçek zamanlı içgörüler ve veriye dayalı tahminler sağlıyor. Bu teknoloji, kalite kontrolü, akıllı stok takibi ve ürünlerin tazeliğini sağlama gibi alanlarda şirketlere önemli bilgiler sunuyor.

Microsoft ile çözüm ortağı olarak da çalışan CognitiweAI’ın görüntü işleme teknolojisiyle IoT sistemlerden gelen verileri AI ile birleştirme yaklaşımı geleneksel görüntü işleme uygulamalarından farklı olarak proaktif kontrol ile etkin stok planlaması imkanı sunuyor.
CognitiweAI OÜ’nün Kurucu Ortağı ve CEO’su Attila Algan verdiği özel demeçte;

“Vizyonumuzu paylaşan bu saygın yatırımcıların desteği bizi heyecanlandırıyor. Bu fon, Cognitiwe’ı küresel pazarda yapay zeka destekli görüntü işleme teknolojileri konusunda bir lider olarak konumlandırmamıza olanak tanıyacak. Ürünümüzü mükemmelleştirirken, küresel bir aktör olabilmek için gerekli altyapı çalışmalarına odaklandık. Dünyanın birçok farklı bölgesinde yerel ortaklar ve küresel satış ağları ile sözleşmeler imzaladık. Bu sayede Güney Amerika’dan Avustralya’ya, Orta Doğu’dan Avrupa’ya kadar çeşitli bölgelerde önemli bir görünürlük kazandık. Yeni yatırım turumuzun sona ermesiyle hem ekibimizi güçlendirmeye hem de müşterilere ulaşmak için daha yoğun faaliyetlere odaklanmaya yöneleceğiz.”

Cognitiwe, perakende endüstrisinde global bir oyuncu olarak yeni pazarlara açılırken bu finansman turu ile yolculuğuna önemli bir kilometre taşı daha eklemiş gibi görünüyor.

Güncel İçerikler