Yapay zeka tabanlı veri etiketleme servisi sunan Co-one, 4.2 milyon Euro değerleme üzerinden yatırım aldı

Co-one 4.2 milyon Euro değerleme ile yatırım aldı. 2021 yılında kurulan Estonya merkezli, yapay zeka tabanlı veri etiketleme servisi sunan Co-one, tohum yatırım turunu Maxis Yenilikçi Fon liderliğinde tamamladı.

2021 yılında Ataberk Arman Kayhan ve Mert Menekşe tarafından kurulan ve yapay zeka firmalarının ihtiyaç duyduğu etiketlenmiş veri servisini sağlayan Co-one; görsel, video ve metin verilerinin hızlı, doğru ve güvenilir bir şekilde açıklanmasına odaklanmaktadır.

Co-one sahip olduğu Annotation Management Dashboard ile firmalar için veri etiketleme süreçlerini yönetmelerini sağlarken; Kovan App ile 3500’den fazla kullanıcıya veri etiketlerken gelir elde etme imkanı sağlamaktadır.

Maxis Yenilikçi Fon liderliğinde gerçekleşen tohum yatırım turundaki diğer yatırımcılar arasında TechOne Venture Capital, Lima Ventures, DOMiNO Ventures, Leap Investment, Chooch AI CEO’su Emrah Gültekin ve Yatırım Bankacısı Siret Ünsal yer almaktadır.

2021 yılında TRAngels liderliğinde; 1.35 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım alan ve bu süre içerisinde aylık veri etiketleme hacmini 20 kat arttıran Co-one, 2022 yılı içerisinde 9 kat büyüme göstererek yapay zeka ekosistemine katkı sağlamaya devam etmektedir.

Avrupa pazarında ilk müşterilerini kazanmayı başaran ve bunu genişletmeyi isteyen Co-one, halihazırda 35’ten fazla firmaya hizmet veriyor. Aldıkları tohum yatırım ile birlikte büyüme stratejilerini hayata geçirerek ürünlerini geliştirmeyi ve ekibi büyütmeyi planlayan şirket, Avrupa yapay zeka pazarında önemli bir rol sahibi olmayı hedefliyor.

Bu hedef doğrultusunda veri etiketlemeyi demokratikleştirerek yapay zekayı insanlığa hizmet edebilecek kaliteye ulaştırmak istiyor.

Güncel İçerikler