Yapay zekayı NFT likidite ile entegre eden yerli girişim Ginoa, ilk yatırımını aldı

Yapay zeka ile güçlendirilen ve kullanıcıların NFT analizlerinden yararlanmasına yardımcı olmak adına GinoaGPT'yi piyasaya süren yenilikçi girişim Ginoa; TechOne Venture Capital, DOMiNO Ventures, Aegean Ventures ve Lima Ventures'tan aldığı ilk yatırımla birlikte Yapay Zekâ-NFT-Analitik üçgeninde hizmet sunan lider bir sağlayıcı olmayı hedefliyor.

Yapay zeka ile güçlendirilen ve kullanıcıların NFT analizlerinden yararlanmasına yardımcı olmak adına GinoaGPT’yi piyasaya süren yenilikçi girişim Ginoa; TechOne Venture Capital, DOMiNO Ventures, Aegean Ventures ve Lima Ventures‘tan aldığı ilk yatırımla birlikte Yapay Zekâ-NFT-Analitik üçgeninde hizmet sunan lider bir sağlayıcı olmayı hedefliyor.

Ginoa, geliştirdiği teknolojiyle kullanıcıların yatırımları hakkında bilinçli kararlar vermelerine yardımcı olan yapay zekâ destekli sohbet robotu GinoaGPT’yi başlatmak adına yapay zekâ yeteneklerini genişletiyor.

Chatbase.co tarafından desteklenen GinoaGPT, kullanıcıların NFT’ler, NFT koleksiyonları ve Ginoa’ya ilişkin önemli detaylar hakkında bilgi almalarını sağlıyor. Bu sayede, hizmet alıcıların koleksiyonlar, aşırı değerli ve düşük değerli NFT’ler, satış rakamları, işlem hacmi, fiyatlandırma, değerli özellikler, telif ücretleri ve çok daha fazlası hakkında gerçek zamanlı verilere erişmesi sağlanıyor.

Ginoa, kullanıcılara NFT değerleme verilerini sunuyor

Ginoa’nın amiral gemisi ürünü olan Barterplace, herkesin NFT dünyasını keşfetmesine ve kişiler arası değiş-tokuşa olanak tanıyor. Platform, UpShot partnerliğinde yapay zekâ odaklı NFT değerleme verilerini kullanıcı dostu bir şekilde sunarken, on binlerce NFT koleksiyonundan 50 milyondan fazla NFT’yi yüzde 95’in üzerindeki etkileyici bir doğruluk oranıyla değerlendiriyor. Ayrıca, ilgili takas yeri hem gerçek zamanlı portföy takibi hem de doğru hesaplamalar sergilemesiyle dikkat çekiyor. Düşük işlem ücretlerinin de dahil olduğu benzersiz özellikleri, Ginoa’yı alternatif likidite sistemleri arayanlar için cazip bir seçenek hâline getiriyor.

Ginoa’nın NFT ortamını anlamaya yönelik yapay zekâ çözümü

Güncel konjonktürde portföylerini genişletmek isteyen NFT sahipleri; projeye güven, değerleme, tasfiye ve ücretler dahil olmak üzere çeşitli zorluklarla karşılaşıyor. Yapay zekâ bir projenin doğru değerini tahmin eden kalıpları belirlemek için NFT piyasa verilerini analiz edip özetleyerek, yatırımcıların riskleri en aza indirmelerine ve getirileri en üst düzeye çıkarmalarına yardımcı olabiliyor.

Ginoa’nın yöneldiği alana ve getirdiği çözümlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ginoa CEO’su Samet Duman, “NFT’ler gibi dijital varlıkların son derece istikrarsız olan değerleri, özellikle NFT sahipleri için önemli bir sorun hâline geldi. Sonuç olarak, NFT alıcı ve satıcıları, güvenlik ve değerleme sorunları nedeniyle işlemleri tamamlamakta zorluklarla karşılaşıyor. Biz, alandaki sorunlara çözüm getirebilmek adına yapay zekâ altyapısından yararlanarak NFT değerlemeleri, portföy analitiği ve ticaret hizmetleri ile bu sorunları çözmek için Ginoa’yı yarattık.” ifadelerini kullandı.

Ginoa, NFT pazarının etkin bir oyuncusu olmayı hedefliyor

Ginoa, gelecek vizyonu olarak, dünya çapındaki kullanıcılara Yapay Zekâ-NFT-Analitik üçgeninde çeşitli hizmetler sunan lider bir sağlayıcı olmayı hedefliyor. Elde edilen fonla, bu yıl içinde Autonomous NFT Trader adlı, cüzdan davranışına dayalı kişiselleştirilmiş bir takas sistemi olan ve tek tıkla takasa olanak tanıyan ek bir ürünü piyasaya sürmeyi kurgulayan Ginoa, mevcut ürünleri için de pazarlama stratejileri uygulamayı planlıyor. Ayrıca, yeni ürün geliştirmeleri ve önemli ortaklık anlaşmalarıyla birlikte NFT pazarında önemli ve etkin bir oyuncu olmaya yönelik çalışmalara devam ediliyor.

Üç kıtada beş ülkeye yayılan vizyoner ekip

Üç kıtada ve beş ülkede faaliyet gösteren Ginoa ekibi, sektör trendlerini yakından takip ediyor ve kullanıcı ihtiyaçlarını karşılamak için hızlı ve kesin çözümleri sunuyor. Ginoa’nın serüveni Samet Duman, Bartu Utku, Batıkan Çetin ve Erdem Akdemir tarafından birkaç yıl boyunca yürütülen NFT araştırmalarının ardından 2021 yılına gelindiğinde başladı. Diğer bir yandan, aktif olarak Ginoa’nın COO’su unvanıyla çalışmalarına devam eden Aleyna Doğan; Vayner3, Rarible, Defiant News, ONE37pm ve CryptoSlate’teki girişimlerinden kapsamlı bir NFT deneyimiyle öne çıkıyor. Ginoa’nın ekibi, MIT yapay zekâ araştırmacıları tarafından danışmanlık verilen son teknoloji Web3 mühendisleri ve makine öğrenimi mimarlarından oluşuyor.

Güncel İçerikler