Yapay zeka odaklı görüntü işleme çözümleri sunan yerli girişim Cognitiwe, 605 bin dolar yatırım aldı

Perakende ve üretim sektörüne yapay zeka destekli görüntü işleme teknolojisi ile çözümler sunan Cognitiwe, TechOne VC liderliğinde 605 bin dolar  yatırım aldı.

Üretim ve perakende dikeyine odaklanarak geliştirdiği ileri teknoloji yapay zeka destekli görüntü işleme uygulaması ile kalite kontrol ve akıllı stok takibi gibi konularda hizmet veren Cognitiwe; TechOne VC liderliğinde StartersHub, Startup Wise Guys ve EGİAD Melekleri’nin dahil olduğu yatırım turunda 605 Bin Dolar yatırım aldı.

“Cognitiwe; manuel operasyonlara ileri teknoloji çözümler üreterek olası riskleri ve maliyetleri düşürüyor”

Cognitiwe Unified Vision platformu üzerinde geliştirilen yapay zeka tabanlı video analiz ve resim işleme teknolojisi ile herhangi bir donanım yatırımına ihtiyaç duyulmadan mevcut IP kameralardan gelen görüntülerin yapay zeka ve makine öğrenmesi yardımıyla analiz edilmesini sağlıyor. Üretim sektöründe kalite kontrolü, stok takibi, çalışan sağlığı veya iş yeri güvenliği gibi konularda tüm süreçleri otomatikleştirme imkanı sağlamaktadır. Perakende tarafında ise sadece raflardaki ürünler değil meyve, sebze gibi paketli olmayan ürünlerin kasalardaki teşhir stoğu da gerçek zamanlı olarak takip edilebiliyor ve ürünlerin anlık olarak tazelik durumları raporlanabiliyor.

“Pazar lideri olacağız”

Atilla Algan ve Mete Bayrak tarafından kurulan girişim, bu yatırım turuyla birlikte öncelikli olarak Orta Doğu, Afrika ve Avrupa bölgesinde yapay zeka destekli görüntü işleme teknolojilerinde pazar lideri olmayı hedefliyor. Cognitiwe geliştirdiği Unified Vision kavramı sayesinde görüntü işleme çıktıları ve IOT sistemlerinden gelen verileri bir araya getirerek derin öğrenme altyapısı ile işlemekte ve önleyici kontrol modeliyle daha sorunlar oluşmadan hata olacak noktaları belirleyip uyarabilmekte, stok planlaması için öngörüler üretebilmektedir.

Kuruculardan Attila Algan, geliştirdikleri platformun önemli yenilikler içerdiğini ve halen yaygın olarak kullanılan görüntü işleme uygulamalarından farklılaşarak, yüksek maliyetli donanımlara gerek duyulmaksızın üretimde kalite kontrolü ve perakendede stok yönetimi gibi konularda alternatif çözümler sunduğunu belirterek, yatırım sonrasında Cognitiwe Unified Vision platformunu küçük ve orta ölçekli kurumların da kullanabilecekleri uygun maliyetli bir Saas yapısına dönüştürerek yaygınlaşmasını sağlayacaklarını iletti.

Güncel İçerikler