E-ticaret teslimat teknolojileri üreten PackUpp, 12 milyon TL hedefle kitle fonlama yatırım turuna çıktı

E-ticaret firmalarına hızlı teslimat ve yeni nesil kargo hizmetleri sunan teknoloji girişimi PackUpp, fonbulucu’da paya dayalı kitle fonlama yatırım turuna çıktı.

E-ticaret teslimat süreçlerini yapay zeka, makine öğrenmesi, NLP gibi yeni nesil teknolojilerle dijitalleştiren girişim şirketi, fonbulucu platformunda başlayan yatırım turunda yatırımcılardan toplamda 12 milyon TL fon talep ediyor. Paya dayalı kitle fonlaması mevzuatı gereği talep ettiği fon tutarına karşılık şirket paylarının yüzde 2’sini yatırımcılara arz eden PackUpp, fonlama sonrası 2024 yılında İngiltere operasyonlarını başlatmayı, 2025 yılında ABD pazarına açılmayı, uzun vadede yerel ve global borsalara kote olmayı hedefliyor.

Bugüne kadar çıktığı üç yatırım turunda 8’i kurumsal 80’i bireysel olmak üzere 88 yatırımcıdan toplamda 3,7 milyon dolar yatırım alarak güçlü bir yapı inşa eden teslimat teknolojileri girişimi PackUpp Türkiye’deki son yatırım turunu başlattı. Kuruluşundan bu yana geçen 3,5 yılda 300’den fazla müşteri, 10 milyondan fazla teslimat yaparak sektörün aranan firmaları arasına giren şirket, fonbulucu platformundaki son turunda şirket paylarının yüzde 2’sinin arzıyla 12 milyon TL fona ulaşmayı hedefliyor. E-ticaret teslimat süreçlerini yapay zeka, makine öğrenmesi, NLP gibi yeni nesil teknolojilerle dijitalleştiren PackUpp, kendi sektöründe dünyanın en iyi 10 teknoloji şirketinden biri olmayı amaçlıyor ve karbon emisyonunu minimuma düşüren optimizasyonlarıyla geleceğin sürdürülebilir teslimat ağını örüyor.

“Türkiye’nin 81 ilinde hizmet vereceğiz”

Şirket yapısı hakkında konuşan PackUpp Kurucu Ortağı ve CEO’su Semih Emre Özcan, verdiği demeçte;

“PackUpp iki yıl üst üste hızlı teslimat sektöründe müşteri memnuniyetini en iyi sağlayan firma olarak sektörün lideri oldu. Sektördeki tüm oyuncular lojistik şirketi iken biz e-ticaret kargo sektöründe hizmet veren bir teknoloji şirketiyiz. Sektördeki tüm oyuncular ve tüm rakiplerimizden farklı olarak kendi teknolojimizi üretiyoruz ve dijital altyapımızı kullanıyoruz. Teknolojimiz sayesinde hiçbir araç satın alımı gerçekleşmeden on binlerce araç ve sürücü, binlerce şube, yüzlerce depo ile platformumuzda çalışabiliyoruz. Sıfır varlık/özmal üzerine kurulu teknolojik yapımız sayesinde yurt içi ve yurt dışında yeni pazarlara sıfır maliyetle açılabiliyoruz. Kuruluşumuzun üzerinden geçen geçen 3,5 yıllık süre zarfında global ve yerel 300 müşteriye ulaştık. Bugüne kadar 10 milyondan fazla haneye girip teslimatlarımızla 10 milyon e-ticaret müşterisini mutlu ettik. Kaliteli ve hızlı e-ticaret teslimatı deneyimini Türkiye’nin 81 ilinde yaşatmak ve en kısa sürede bin müşteriye ulaşmak istiyoruz.”

Güncel İçerikler