Yerli girişim PackUpp, Seri A öncesi 3. yatırım turunu 50 milyon dolar değerlemeyle tamamladı

Türkiye’de e-ticarette hızlı teslimat hizmetiyle 1 buçuk yılda 40 kat büyümeye imza atan yerli girişim PackUpp, Seri A öncesi üçüncü yatırım turunu tamamladı. Mevcut yatırımcıların yanı sıra yüzde 35 oranında yeni yatırımcının da yer aldığı 3. turunda şirket değerlemesi 50 milyon dolara yükseldi. Seri A turu için Avrupa ve ABD’de yatırımcılarla görüşmeye başlayan PackUpp, büyüme hızıyla yeni bir unicorn olma sinyalleri veriyor.

Birkaç gün önce duyum olarak paylaştığımız haber bugün doğrulandı. Türk mühendisler tarafından son teknoloji kullanılarak geliştirilen ve e-ticaret teslimatına özel yüzde 100 yerli yazılıma sahip PackUpp, üçüncü yatırım turunu tamamladı.

2019 yılından bu yana global ve ulusal yüzlerce markaya e-ticarette hızlı teslimat hizmeti sunan PackUpp, 2021 yılı aralık sonunda şirket değerlemesini 50 milyon dolara yükseltti. 2022 yılına hızlı giren teslimat teknoloji şirketi yeni yatırımların sinyallerini de veriyor.

Teknolojiye yaptığı yatırım ve güçlü saha operasyonuyla bir buçuk yılda 40 kat büyümeye imza atan PackUpp, alanında liderliğini güçlendirirken yatırımcılarına yüksek çarpanla getiri sağlamış oldu. Yüzde 35 oranında yeni yatırımcının katıldığı üçüncü turda, mevcut yatırımcıları TRAngels A.Ş. ve Girişim Türk A.Ş. de yatırımlarıyla güven tazeledi.

“Avrupa ve ABD’de yatırımcılarla görüşüyoruz.”

Üçüncü yatırım turunu değerlendiren PackUpp Kurucu Ortağı ve CEO’su Semih Emre Özcan, “Türkiye’de tamamladığımız üçüncü yatırım turundan sonra rotamızı hem yatırım hem operasyonda Avrupa ve ABD pazarlarına çeviriyoruz. PackUpp’la ilgilenen özellikle yurt dışından çok sayıda büyük fonlar ve girişim sermayeleri bulunuyor. İngiltere, Almanya, Belçika ve İspanya’daki Avrupalı fonların yanı sıra ABD’de özellikle San Francisco’da Silikon Vadisi’nden, Los Angeles, New York ve Texas’a kadar çok sayıda yabancı yatırımcı adaylarıyla görüşüyoruz. Diğer yandan hızlı teslimat ve lojistik teknolojilerinde Türkiye’nin güçlü konumu Asya ve Orta Doğu’dan fonların da PackUpp’a ilgisini artırıyor” dedi.

Kaynak teknoloji ve yurt dışı açılımına harcanacak

2022 yılı ortasında planlanan dördüncü yatırım turunun Seri A turu olarak yurt dışı odağıyla gerçekleşeceğini dile getiren PackUpp’ın Kurucu ortağı ve COO’su Rıdvan Göçemen; “2021 yılı aralık ayı sonunda gerçekleştirdiğimiz üçüncü yatırım turuyla birlikte e-ticaret hızlı teslimat sektöründe çıtayı çok daha üst seviyelere taşıyacağız. Bu dönemde Türkiye’de rekor seviyede büyüme gerçekleştiren e-ticaret ve online alışverişle birlikte hızlı teslimat alanında öncü ve yenilikçi konumumuzu güçlendirerek liderliğimizi korumaya devam edeceğiz.

Şirketin kuruluşundan bu yana hedefimiz PackUpp’ı e-ticaret teslimatında dünyadaki en teknolojik, kaliteli ve hızlı ilk 10 teslimat teknoloji firmasından birisi yaparak Türkiye’nin E-ticaret hızlı teslimat sektöründeki ilk “Unicornu”nu çıkartmak. Bu nedenle global pazardaki trilyon dolarlık hacimlere kusursuz hızlı teslimat hizmeti sunabilmek için kaynaklarımızı çoğunlukla yenilikçi teknolojiler ile yazılımımıza, algoritma ve optimizasyonların geliştirilmesine ve teslimatta dijitalleşmeye kullanacağız.

2021 yılında yüzde 1500’ün üzerinde büyüme

Girişim ekosisteminde en hızlı büyüyen şirketlerden biri olarak yüzde 1.500’ün üzerinde bir büyümeyle 2021 yılını kapattıklarını söyleyen Göçemen, “PackUpp olarak pandemi döneminde değişen tüketici taleplerini hızlı bir şekilde analiz ederek harekete geçtik” dedi. Halihazırda Samsung, Dyson, CarrefourSA, Unilever, Decathlon, Godiva, Skechers, Barbour, Columbia, Disney, Fox Media, Asics gibi global markalarla ve Eren Perakende, Karaca Züccaciye, Jumbo, Kaft, Karaca Home, Reis Kuyumculuk, Emsan, Homend, Damat, Köfteci Yusuf, HD Döner ve Pidem gibi değerli yerli markalarla çalışmaya devam eden PackUpp, müşteri portföyünü de her geçen gün büyütüyor. İstanbul başta olmak üzere Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli’de e-ticaret teslimatında Sonraki-Gün ve Aynı-Gün Teslimat hizmeti de verirken, 81 ilde firmalara özel “White Label” teslimat ekipleri de kurabiliyor.

Güncel İçerikler