Yerli girişim PackUpp, 50 milyon dolar değerleme üzerinden Seri A öncesi yatırım alıyor [Duyum]

PackUpp, yakında yeni bir yatırım turunu kapatmaya hazırlanıyor.

Getir’in unicorn olduğunu Türkiye’ye en güvenilir şekilde duyurduğumuz gibi, birçok girişimle ilgili önemli bilgileri güvenilir kaynaklardan edinerek sizlere ulaştırmaya devam ediyorum.

Teslimat hizmeti veren yerli girişim PackUpp, dile getirdiğim gibi, güvenilir kaynaklardan edindiğim bilgilere göre, 50 milyon dolar değerleme üzerinden Seri A öncesi yatırım alıyor. Şu an yatırım turu kapanma aşamasında ve yakında resmi olarak duyurulduğunda bu değerleme civarında bir rakam ile tamamlamış olacak.

PackUpp ilk yatırımını Temmuz 2020’de 12.5 milyon TL değerleme üzerinden almıştı. Ocak 2021’de ise 100 milyon TL değerlemeye ulaştı. Yatırımların ardından büyümesini ve rakamlarını büyüten girişim, Mayıs 2021’de 1 milyon paket teslimatını aştı. En son canlıya aldığı özellikler ve iş birlikleri ile büyümesini sürdürmeye devam ediyor. Kısa süre içerisinde 3. yatırım turu olan Seri A yatırımını tamamlayacak.

Şu anda şirket değerlemesini 50 milyon dolar değerlemeye ulaştıran ve kısa süre önce şehir içi teslimatın yanı sıra şehirler arası teslimat dönemini de başlatan girişim, yüzde yüz dijitalleştirdiği teslimat süreçleri kapsamında saha operasyonunu da Yenilikçi Sürücü Ol çağrısı ile büyütmeye hazırlanıyor.

PackUpp hakkında özet

  • Kendilerine ait yerli yazılım en güçlü yanları, paket teslimatında uçtan uca tüm süreci dijital hale getirdi.
  • Hiç bir kurye hangi paketi hangi sıra ile dağıtacağını düşünmüyor; algoritmalar aracılığıyla adres, trafik yoğunluğu ve teslimat zamanlamasına göre sıralama belirlenip kuryeye rota çiziliyor.
  • Alıcı, paket kuryeye geldikten sonra tüm rotayı haritadan canlı izliyor, “komşuma bırak” özelliğiyle de evde yoksa yönlendirme yapabiliyor. Bu da teslimat oranlarını yüzde 100’e ulaştırıyor.
  • API’ler aracığıyla markaların e-ticaret, mağaza ve depo altyapılarına dahil olup markaların kolayca ürün aktarımı yapmalarını sağlıyor. Böylece markaların depo süreçlerini ve teslimat süreçlerini iyileştiriyor. Örneğin; Dechatlon’un deposu ve e-ticaret birimi İstanbul’da. İzmir’den sipariş veren birine ürünü İstanbul’dan kargolamak yerine İzmir mağazadan ürünün gönderilmesini sağlayabiliyorlar ve herhangi bir markanın ya da e-ticaret sitesinin teslimat sürecine ilişkin yeni bir talebini karşılamak “bir kod kadar uzakta” diyorlar.
  • PackUpp, kurumsal firmalara ve e-ticaret sitelerine “3 Saatte Ekspres”, “Aynı-Gün Teslimat” ve “Sonraki-Gün Teslimat” olmak üzere üç ayrı kategoride hizmet sunuyor. Firmalara özel “Dedike Saha Sürücü Ekibi” de kurabilen PackUpp, hem firmaların motorlu ve araçlı saha operasyon ekiplerini oluşturuyor hem de firmanın paket teslimatına özel son teknoloji sistem altyapısı sağlıyor. Teslimat sürecinde “Paketi Haritadan Canlı İzleme” ve alıcıya adres değişikliği alternatifi sunan “Komşuma Bırak” özellikleriyle 1. Yılında % 100 paket teslimatı sağlayan PackUpp İstanbul başta olmak üzere Ankara, İzmir, Bursa, Antalya ve Bodrum’da hizmet veriyor. 2021 yılı içerisinde şehirlerarası hizmet kapsamını genişletirken yurt dışına açılma hedeflerini de hayata geçiren PackUpp CarrefourSA (market ve hazır yemek), Dyson, Decathlon, Skechers, Columbia, Disney, N11, Fox Media gibi global ve Karaca Züccaciye, Karaca Home, Emsan, Homend, Damat, Kidega, Çağrı Market, Mopaş, Fellas gibi ulusal markalarla çalışmaya devam ediyor.

Güncel İçerikler