Ecomercek, Eczacıbaşı Momentum’dan 125 bin dolarlık ikinci yatırımını aldı

Eczacıbaşı Topluluğu’nun kurum içi girişimcilik programından doğan, tüketicilerin sağlıklı ve sürdürülebilir bir yaşam için satın alma ve keşif yolculuklarına eşlik eden bir platform olan Ecomercek, Eczacıbaşı Momentum’dan 125 dolarlık ikinci yatırımını aldı.

Eczacıbaşı Topluluğu’nun yenilikçi fikirlerin hayata geçmesini sağlamak amacıyla kurulan kurum içi girişimcilik programından doğan ve Şubat 2022’de ilk yatırımını alan Ecomercek, Eczacıbaşı Momentum’dan 125 bin dolarlık ikinci yatırımını aldı.

Bilinçli tüketimi odağına alan Ecomercek, günlük yaşamda kullanılan kozmetik, cilt bakımı, kişisel hijyen ve ev bakım ürünlerindeki her bir içeriği, bilimsel ve akademik veriler ışığında hem çevre hem sağlık etkilerine göre bütünsel bir yaklaşımla değerlendiren bir platform olarak, tüketim alışkanlıklarını dönüştürmek üzere çözümler sunuyor.

Eczacıbaşı Momentum, Eczacıbaşı Topluluğu’nun kurum içi girişimcilik programlarını desteklemeyi, yenilikçi çözümlerin gelişimine ve şirketleşen girişimlerin ölçeklenebilirliğe ulaşmasına destek olmayı hedefliyor.

Eczacıbaşı Momentum Yatırım Müdürü Berktuğ İncekaş, verdiği demeçte;

“Eczacıbaşı Momentum olarak, bu sene yeni ve devam yatırımları ile birlikte yedi yatırım gerçekleştirdik. Tüketim alışkanlıklarını dönüştüreceğine inandığımız Ecomercek girişimine olan desteğimiz, ikinci tur yatırımımızla da devam ediyor.”

Ecomercek Kurucusu Serpil Karadağ da, pazarda binlerce kozmetik, cilt bakımı, kişisel hijyen ve ev bakım ürünü bulunduğunu belirterek şunları söyledi:

“AB ve Türkiye Kozmetik Yönetmeliği’nin yanı sıra uluslararası bilimsel çalışmalar ve akademik yayınlardan elde edilen verilere dayanarak, uzman ekibimiz ve akademik iş birliklerimizle Türkçe dilinde bir platform ve uygulama geliştirdik. Web sitemizde (www.ecomercek.com) yaklaşık 35.000 farklı içerik hakkında bilgi bulabilir ve bu içerikleri barındıran binlerce ürünün detaylı analizine erişebilirsiniz. Ecomercek mobil uygulamamız Eylül ayında Android kullanıcıları için kullanıma sunuldu. Kasım ayında ise iOS platformu için yayınlanacak. Uygulama sayesinde ilgilendiğiniz ürünlerin içeriklerinin sağlık ve çevre üzerindeki etkilerini kolayca görebilirsiniz. Uygulamada, incelediğiniz ürünlerin tarihçesini bulabilir ve sosyal medya hesaplarımıza hızlıca erişebilirsiniz. Müşterilerimizin bilinçli seçimler yapabilmesi adına platformumuzu sürekli güncel tutuyor ve yeni özellikler ekliyoruz. Ecomercek uygulaması, doğru kozmetik ve cilt bakım ürünlerini seçmenizde size rehberlik edecektir.”

Güncel İçerikler