Enerji sektörünü dijitalleştiren yerli girişim Ratio Energy, 300 bin euro yatırım aldı

Bataryalı enerji depolama tesisleri ve yenilenebilir enerji sektöründe enerji yönetim sistemi ve optimizasyon yazılımları geliştiren yerli girişim Ratio Energy, melek yatırımcı Nuh Kar‘dan 300 bin euro ön tohum yatırım aldığını duyurdu.

Girişimin iki adet ürünü bulunuyor:

RatioSIM: Finansal teknoloji şirketleri ile enerji teknolojileri şirketleri arasında faaliyet gösteren bir SaaS yazılımdır.

RatioEMS: Enerji depolama santrallerinin yönetimini ve elektrik piyasa optimizasyonunu sağlıyor.

Ratio Energy, 2019 yılında Emin Batur Dizdar ve Önder Tekeli tarafından TEB’in TÜBİTAK BiGG programı kapsamında kuruldu. Yatırımla ilgili egirişim’e özel demeç veren Batur:

“2019 yılında Türkiye’de ilk kez batarya enerji depolama yönetim yazılımı Ar-Ge’sine başladık. Geliştirdiğimiz yazılım sayesinde 2024 yılında Türkiye’de ilk kez göreceğimiz bataryalı enerji depolama santrallerinin yönetimi yerli şekilde gerçekleştirilebilecek. Aldığımız yatırım sayesinde 2 katına çıkardığımız ekibimizle bir yandan ürün teknik kapsamımızı genişletip (fizibilite modülleri ve enerji ticareti otomasyonu ile) 2024 yılında Avrupa pazarına da açılmayı ve en yetkin ilk 10 EMS tedarikçisi arasında yer almayı hedefliyoruz.” dedi.

Güncel İçerikler