KOSGEB desteği ile gerçekleşecek ve 10 hafta sürecek Yapı Kredi FRWRD Global başlıyor. Bu program 10 yapay zeka girişimi Estonya ve Finlandiya’da kendilerini tanıtma, büyütme, ağlarına genişletme ve global pazarlara açılma imkanı elde edecek. Uçtan uca Yapı Kredi’nin yürüttüğü program sonunda Demo Günü Estonya’da gerçekleştirilecek.
16 Ekim – 24 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek programa katılan girişimler, uluslararası mentorlar ve ekosistem partnerleriyle görüşme, Estonya’da ekosistemin öne çıkan merkezlerinde fiziki çalışma alanı kullanma, Estonya ve Finlandiya’da global girişimcilik etkinliklerine katılım, ekosistem oyuncularıyla buluşma, yatırım alma ve ürününü yurt dışında pazarlarken ihtiyaç duyacağı danışmanlık desteği gibi birçok özel imkândan da faydalanabilecek.
Bununla birlikte, Yapı Kredi FRWRD Global’e seçilen girişimler, 30 Kasım’da Finlandiya Helsinki’de düzenlenecek, dünyanın önde gelen startup ve teknoloji etkinliği Slush’a da katılacak.
Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Yakup Doğan, şu değerlendirmede bulundu: ‘‘Bir yandan sektörde standartları belirleyen kendi teknolojilerimizi üretirken diğer yandan fintech ve startuplarla yakından ilgileniyoruz. Ülkemizdeki girişimcilik ekosistemini önemsiyor ve bu ekosisteme değer katmak için var gücümüzle çalışıyoruz.” dedi.
Yapı Kredi FRWRD Global’a seçilen girişimler:
TheClico: TheClico yapay zekâ destekli çözümleri ile tüm geri bildirimleri, çevrimiçi incelemeleri ve müşteri verilerini tek bir platformda otomatik olarak toplayarak; müşteri beklentilerini ve ihtiyaçlarını değerlendirmeye olanak tanıyor.
Orbina: Yapay zekâ teknolojisi ile kelimelerle ifade edilen fikirlerin gerçekçi görüntülere ve sanatsal içeriklere dönüşmesini sağlayan bir yapay zekâ ajansı.
RobotQA: Mobil uygulama kurulum süreçlerindeki hataları ve sorunları bulmak için kullanılan uygulama testinin, yapay zekâ destekli yazılımı sayesinde otomatik bir biçimde alınmasını sağlıyor.
Mirmanage: Endüstriyel makinelerden veri toplamak için yapay zekâ ve görüntü işleme tabanlı, ‘‘tak çalıştır’’ mantığında çalışan, her marka ve model cihazla çalışan bir veri toplama hizmeti sunuyor.
Sweephy: E-ticaret ve finans dikeyinde pazarlama ve satış verilerini kodsuz makine öğrenimine dayanan araçlarla analiz etme hizmeti sunuyor.
Longstage: Yüksek grafik kalitesinde metaverse ortamında yapay zekâ botunun rehberliği ile kullanıcılara, kendi yaşam alanları oluşturma ve sanal varlık satışından gelir elde etme olanağı sağlıyor. Yapay zekâ, ‘’Kaşif’’ sistemi ile kullanıcı deneyimini artırıyor.
Symetricx: Müşteri Deneyimi, Net Promoter Score, Müşteri Hizmetleri ve İletişim Merkezi Geliştirme projeleri ile ilgili operasyonel danışmanlık ve uygulama hizmetleri sunan bir danışmanlık firması.
Shipicons: Hatalı tedarik zinciri modellerini buluyor ve algoritma ve yapay zekâ destekli yazılımları ile önerilerde bulunuyor ve yeni tedarik zinciri modelleri oluşturuyor.
Ayvos Bilgi Teknolojileri: Belirli amaçlar için önceden monte edilmiş kameraları akıllı hale getirmek için teknik altyapıya ihtiyaç duymadan, video analitiği ve görüntü işleme çözümleri sunan bir platform.
Kuasar Video: Firmaların daha fazla kitleye ulaşmasını sağlamak için kişiselleştirilmiş video çözümleri ve içerik üretilmesini, video yapay zekâ teknolojilerinden biri olan ‘‘video to text’’ teknolojisini kullanarak sağlıyor.