Estonya’da gerçekleştirilen Yapı Kredi FRWRD Global programında sunum yapan 10 girişim

Yapı Kredi’nin inovasyon kültürü ve girişimcilik ekosistemini desteklemek amacıyla hayata geçirdiği Yapı Kredi FRWRD Global’in Demo Günü etkinliği Estonya’da gerçekleşti.

Programı tamamlayan 10 yapay zeka girişimi, Demo Günü’nde yatırımcılarla ve ekosistemin önemli paydaşlarıyla bir araya gelerek sunumlarını gerçekleştirdi. KOSGEB desteği ile gerçekleştirilen ve Türkiye’nin en kapsamlı uluslararası hızlandırma programı olan Yapı Kredi FRWRD Global ile girişimler, Estonya ve Finlandiya’da kendilerini tanıtma, büyütme, ağlarını genişletme ve global pazarlara açılma imkanı elde etti.

Yapı Kredi FRWRD Global’a seçilen girişimler:

TheClico: TheClico yapay zekâ destekli çözümleri ile tüm geri bildirimleri, çevrimiçi incelemeleri ve müşteri verilerini tek bir platformda otomatik olarak toplayarak; müşteri beklentilerini ve ihtiyaçlarını değerlendirmeye olanak tanıyor.

Orbina: Yapay zekâ teknolojisi ile kelimelerle ifade edilen fikirlerin gerçekçi görüntülere ve sanatsal içeriklere dönüşmesini sağlayan bir yapay zekâ ajansı.

RobotQA: Mobil uygulama kurulum süreçlerindeki hataları ve sorunları bulmak için kullanılan uygulama testinin, yapay zekâ destekli yazılımı sayesinde otomatik bir biçimde alınmasını sağlıyor.

Mirmanage: Endüstriyel makinelerden veri toplamak için yapay zekâ ve görüntü işleme tabanlı, tak çalıştır mantığında çalışan, her marka ve model cihazla uyumlu bir veri toplama hizmeti sunuyor.

Sweephy: E-ticaret ve finans dikeyinde pazarlama ve satış verilerini kodsuz makine öğrenimine dayanan araçlarla analiz etme hizmeti sunuyor.⁠

Longstage: Yüksek grafik kalitesinde metaverse ortamında yapay zekâ botunun rehberliği ile kullanıcılara, kendi yaşam alanları oluşturma ve sanal varlık satışından gelir elde etme olanağı sağlıyor. Yapay zekâ, Kaşif sistemi ile kullanıcı deneyimini artırıyor.

Symetricx: Müşteri Deneyimi, Net Promoter Score, Müşteri Hizmetleri ve İletişim Merkezi Geliştirme projeleri ile ilgili operasyonel danışmanlık ve uygulama hizmetleri sunan bir danışmanlık firması.

Shipicons: Hatalı tedarik zinciri modellerini buluyor ve algoritma ve yapay zekâ destekli yazılımları ile önerilerde bulunuyor ve yeni tedarik zinciri modelleri oluşturuyor.

Ayvos Bilgi Teknolojileri: Belirli amaçlar için önceden monte edilmiş kameraları akıllı hale getirmek için teknik altyapıya ihtiyaç duymadan, video analitiği ve görüntü işleme çözümleri sunan bir platform.

Kuasar Video: Firmaların daha fazla kitleye ulaşmasını sağlamak için kişiselleştirilmiş video çözümleri ve içerik üretilmesini, video yapay zekâ teknolojilerinden biri olan ‘‘video to text’’ teknolojisini kullanarak sağlıyor.

Güncel İçerikler