Ankara merkezli yapay zeka girişimi Ango, ABD merkezli iMerit tarafından satın alındı

Ankara merkezli yapay zeka (AI) destekli veri etiketleme platformu Ango.ai, yapay zeka veri çözümlerinde endüstri lideri olan Amerikan şirketi iMerit tarafından satın alındı.

2020 yılında Gökalp Urul ve Gökhan Urul tarafından Ankara’da kurulan Ango.ai, ABD merkezli iMerit tarafından satın alındı

Ango, yapay zeka uygulamaları için veri etiketleme araçları ve çözümleri sunuyordu. Ango Hub veri etiketleme platformu ile şirket, görsel, video, metin ve ses veri kümelerini hızlı ve güvenli bir şekilde işleyerek bunları yapay zeka algoritmaları için kullanılabilir hale getiriyordu.

iMerit, yapay zeka veri çözümlerinde endüstri lideri olan bir şirket olup merkezi California, ABD’dedir. Microsoft, Linkedin, eBay, Johnson&Johnson, Autodesk gibi şirketler de dahil olmak üzere 200’den fazla global müşterisi bulunan iMerit, müşterilerinin yapay zeka algoritmalarının eğitimini gerçekleştirmektedir.

Bu satın alımla birlikte, Ango ve iMerit, her iki şirketin uzmanlığını bir araya getiriyor. iMerit’in yapay zeka veri çözümlerindeki derin uzmanlığı, Ango’nun yazılım ve teknoloji alanındaki uzmanlığı ile birleşerek küresel ölçekte yapay zeka alanında en iyi platformu oluşturdu.

Ango.ai Kurucu ortakları Gökalp Urul ve Gökhan Urul kardeşler verdikleri demeçte;

“Yolculuğumuzda bize destek olan tüm ekibimize, ailemize, mentorlerimize, ve yatırımcılarımız 500 Emerging Europe ve QNBeyond Ventures’a teşekkür ederiz. iMerit ailesinin bir parçası olarak, Ango Hub teknolojimiz ile dünyanın önde gelen yapay zeka uygulamalarına daha güçlü bir şekilde katkıda bulunmaya devam edeceğiz.”

iMerit, Ango Hub lansmanını gerçekleştirdi. iMerit’in Kurucusu ve CEO’su Radha Basu ise;

“Ango Hub’ın lansmanı, iMerit’in teknoloji liderliğinin mükemmel bir örneğidir. Bu güçlü platform, otomasyon, etiketleme ve analitik araçlar sunarken, yapay zeka projelerinin çok daha hızlı geliştirilmesine yardımcı olacaktır.”

iMerit, dünya genelinde makine öğrenimi ve yapay zeka uygulamalarını desteklemek için yüksek kaliteli veri sağlayan önde gelen bir yapay zeka veri çözümleri şirketidir. iMerit, tıp, tarım, otonom araçlar, imalat, e-ticaret, finansal hizmetler ve teknoloji gibi çeşitli endüstrilerde Fortune 500 şirketlerine uçtan uca veri etiketleme teknolojileri ve çözümleri sunar. iMerit’in merkezi California, ABD’de olup Hindistan, ABD, Bhutan ve Avrupa’da 4.000’den fazla çalışanı bulunmaktadır. iMerit’in yatırımcıları arasında Omidyar Network, Dell.org, Khosla Ventures ve British International Investment bulunmaktadır.

Güncel İçerikler