Toruk MAGIC Deep Tech, 2.5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Teknopark İstanbul’un Beyoğlu Kuluçka Merkezi Cube Beyoğlu şirketlerinden Toruk MAGIC Deep Tech, mobil elektronik ve iletişim cihazları ticareti alanında faaliyet gösteren iş insanı Sinem Dede’den 2.5 milyon dolar değerleme ile yatırım aldı.

Makine öğrenimi ile yapay zekâ temelli yazılımlar geliştiren Toruk MAGIC Derin Teknoloji, yaptıkları yazılımlarla, doğru ürünleri/hizmetleri doğru müşterilere yönlendiren bir şirket.

Teknopark İstanbul’un Beyoğlu Kuluçka Merkezi Cube Beyoğlu’nda faaliyetlerine devam eden Toruk MAGIC Deep Tech, kurumsal hizmet olarak kullanılan MAGIC (Anlamlı Yapay Mantık) yöntemini, dijital tanıtım süreçlerine adalet getirecek kiralanabilir yazılım hizmeti (SaaS) yapısına çevirecek bir proje üzerinde çalışıyor.

Proje, ücretli ve ücretsiz tüm dijital pazarlama metotlarını içerisinde barındırırken, en önemli özelliğinin doğru müşteriye doğru ürünü göstermesi olduğu belirtiliyor. Girdiği yatırım turunda Sinem Dede’den 2.5 milyon dolar değerleme ile yatırım aldı.

Toruk MAGIC Deep Tech, geliştirdiği MAGIC yöntemi sayesinde pazarlama maliyetlerini azaltırken aynı zamanda satış miktarını artırıyor. Bu yöntem, Türkiye’den Avrupa’ya, Avrupa’dan ABD’ye kadar her coğrafyada gerekli lokasyon optimizasyonlarıyla aynı başarıyı elde ediyor.

Alihan Çetin, “MAGIC sayesinde doğru kişiye doğru içeriği gösterebiliyoruz”

Toruk MAGIC Derin Teknoloji’nin CTO’su Alihan Çetin, yapay zekâ ve makine öğreniminin henüz kullanılmaya başladığı bu günlerin aslında geleceğe ışık tuttuğunu belirterek, derin teknoloji alanına yatırım yapmayan ve kendini yenilemeyen işletmelerin zorlanabileceğini dile getirdi. Alınan yatırımın MAGIC SaaS projesini geliştirmek ve uluslararası arenada boy göstermek için güzel bir imkân oluşturduğunu paylaşan Çetin sözlerine şu şekilde devam etti: “Yapay zekanın popüler olmadığı günlerde biz, MAGIC zekasının internet evrenindeki arama motorlarını, sosyal medya hesaplarını, internet reklamlarını eğitmesi için çalışıyorduk. Artık MAGIC sayesinde doğru kişiye doğru içeriği gösterebiliyoruz.” dedi.

Güncel İçerikler