Yerli girişim Memotive, 4 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Kurumsal şirketlerin insan kaynakları ve idari işler süreçlerini uçtan uca dijitalleştirerek çalışan bağlılığı ve şirket verimliliğini artıran Super App Memotive, 4 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.

Memotive, kurumsal şirketlerin çalışan bağlılığını ve şirket verimliliğini arttırmak için, çalışan deneyimini etkileyen IK ve İdari İşler süreçlerindeki dijitalleşmeyi ve karar/aksiyon aldırıcı verileri sağlayan bir kurumsal Super App’tir.

Çekirdek yatırım turunda 4 milyon dolarlık değerlemeyi başarıyla gerçekleştiren Memotive’in bu turuna katılan yatırımcıları arasında Fark Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahu Serter, Yeşilova Holding icra kurulu başkanı Ahmet Yalçın Yeşilova, Yeşilova Holding yönetim kurulu üyesi Yasemin Yeşilova Muştucu, Ark Pres Kemerleri A.Ş., Kurt & Partners Avukatlık Bürosu kurucu ortakları Özlem Kurt ve İzzet Gürler, Fatma Aydoğdu, Durak Tekstil yönetim kurulu üyesi Efe Oran ve Emre Mustafa İdemen yer alıyor.

2021 yılında kurulan Memotive, Fark Labs Hızlandırma Programı’ndan mezun oldu 12 aylık süre zarfında geliştirme sürecini başarıyla tamamlayarak ölçeklenme aşamasına geçti. Ürünü geliştirirken çalışanlar tarafından en çok ihtiyaç duyulan özellikler ile en kolay kullanılabilecek ara yüzler geliştirildi ve çalışanlar tarafından gündelik hayatta oldukça aktif kullanılan bir uygulama haline geldi. Şu anda 6000 çalışanın hayatını kolaylaştıran Memotive 1 yıl içinde 30.000 kullanıcıya ulaşmayı hedefliyor.

“Çalışanların yolculuğu, işe gelirken servisteki memnuniyeti ile başlamalı” mottosundan yola çıkarak, Memotive öncelikle tüm servis organizasyonunu ve vardiya planlama sistemini akıllı hale getirerek dijitalleştiriyor. Bu sayede hem yöneticiler çalışanlarının haftalık değişen vardiyalarına göre servis planlamasını çok hızlı ve kolay yapabiliyor hem de çalışanlar haftalık mesai saatlerini, hangi servisi kullanacaklarını ve servis yola çıktığında canlı olarak nerede olduğunu takip edebiliyor. Planlanan bu otomatik sistemler sayesinde hem şirketin verimliliği artmış hem de çalışan deneyimi iyileşmiş oluyor.

Çalışanlara iletilen ve şirket kültürünün yaygınlaşmasında etkili olan duyurular, bildirimler, dijital hediye çekleri, yemek menüleri gibi birçok bilgiye erişim Memotive sayesinde kolaylaşıyor. Ayrıca çalışanlar tek bir ekrandan istedikleri gibi dilek, öneri veya memnuniyetsizliklerini paylaşabiliyor. Bu sayede çalışanlar sorunlarını hem hızlıca iletiyor hem de sürecin ne aşamada olduğunu takip edebiliyor. Şirket tarafından özel hazırlanmış anket kütüphanesinden seçilen anketler hızlı bir şekilde uygulanabiliyor. Yapay zeka algoritmaları kullanılarak şirketlerin anlık durumlarının fotoğrafı çekilebiliyor ve aksiyon aldırıcı raporlar sağlanabiliyor.

Ayrıca izin yönetimi, çalışan özlük süreçleri, saha formları, alınması gereken onaylar, KVK süreçleri gibi birçok operasyonel işler de mobile taşınarak yöneticilerin ve çalışanlarının işlerini kolaylaştırıyor.

MEMOTIVE‘in kurucu ortağı ve CEO’su Duygu Aynur, aldıkları yatırımı daha fazla müşteriye ulaşmak, yurt dışına açılma ve ürün geliştirme hedeflerine yönelik kullanacaklarını belirtti. Aynur, “Bu yatırımın gücüyle tamamen B2B çalışarak, hızlı bir şekilde büyüyerek pazardaki yerimizi sağlamlaştırmayı hedefliyoruz. Şirketlerin çalışanları ile arasındaki tüm süreçlerde Memotive tek platform olsun istiyoruz.” dedi.

Güncel İçerikler