Apple WWDC23 etkinliğinde bizleri neler bekliyor?

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden Apple, bugün WWDC23 etkinliğiyle yeni ürünlerini ve yeni teknolojilerini tanıtacak. Bugün tanıtılması muhtemel olan ürünlere gelin birlikte bakalım. 

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden Apple, bugün WWDC23 etkinliğiyle yeni ürünlerini ve yeni teknolojilerini tanıtacak. Bugün tanıtılması muhtemel olan ürünlere gelin birlikte bakalım.

Apple Park’ta düzenlenecek olan etkinlikte, şirket yılın ilk yarısıyla alakalı bir değerlendirme ve geliştiriciler odaklı çeşitli sunumlar yapacak. İlk olarak Mart ayında duyurusu yapılan WWDC23 için en dikkat çeken ürün karma gerçeklik gözlüğü oluyor.

Ticari marka başvuruları, karma gerçeklik gözlüğü için “Reality Pro” ismini işaret ediyor. Bu zamana dek sızıntılarla adından oldukça söz ettiren cihazın bu etkinlikte oldukça ön plana çıkması bekleniyor. Bu cihaz için şirket, özel dizi – film entegrasyonları, oyunlar ve uygulamalar sunmak için geliştiricilerle ortak çalışmalar yaptı. 

Geliştiriciler odaklı etkinlikte iOS, iPadOS ve macOS için de yenilikler geleceği tahmin ediliyor. iOS, iPadOS ve macOS sürümüyle beraber kullanıcılara biraz daha özgürlük sunacak. Aylardır, iOS 17 ve iPadOS 17’nin Avrupa Birliği rekabet kurallarına uymak için APK yüklemeyi (App Store dışında uygulama yüklemeyi) etkinleştireceği söylentileri bulunuyor. Tıpkı Android’de olduğu gibi, uygulamaları doğrudan web’den veya üçüncü taraf mağazalardan yüklenebilecek. iOS 17’nin Kontrol Merkezini yenileyeceğini iddia ediyor.

Mac platformu güncellemesi hakkında çok az şey bilinse de macOS 14’ün WWDC’de görücüye çıkacağı yüksek ihtimalli görünüyor. Apple’ın bilgisayar platformu güncellemeleri tipik olarak iOS eşdeğerinden alınan bazı özellikleri içeriyor. Yükseltmeler genellikle Ekim ayında, betalar ise ilkbahar sonu veya yaz başında geliyor.

Ayrıca şirketin mental sağlığa önem verdiği de belirtiliyor. Bu konuya özel olarak bir uygulama geliştirdiği ve etkinlikte tanıtacağı da düşünülüyor. 

Yeni gelecek ürünler arasında Mac modelleri de yer alıyor. 13″ MacBook Air’ın aksine 15″ daha büyük ekranlı yeni bir modeli piyasaya sürmesi de muhtemel görünüyor. M3 çiplerinin etkinlikte tanıtılacağını varsayarsak yenilenen 13 inç MacBook Pro ve 13 inç MacBook Air’ın gelme ihtimali zayıf da olsa bulunuyor.

Etkinlik hakkında detaylı bilgi için egirişim’i takipte kalın…

Güncel İçerikler