Apple, WWDC 23 etkinliğinin 5 Haziran’da başlayacağını açıkladı

Teknoloji devi Apple, gelenek hale gelen etkinliği WWDC'nin bu yılki tarihini 5 Haziran olarak açıkladı.

Teknoloji devi Apple, gelenek hale gelen etkinliği WWDC’nin bu yılki tarihini 5 Haziran olarak açıkladı. Şirketin etkinlikte uzun zamandır merakla beklenen karma gerçeklik gözlüğünü tanıtması bekleniyor.

Şirketin geliştirici konferansı 5 Haziran – 9 Haziran tarihleri ​​arasında gerçekleşecek. Pandeminin etkisinin neredeyse tamamen yok olmasına rağmen hala çevrimiçi bir formatta, ancak geliştiriciler ve öğrenciler için 5’inde Apple Park’ta “özel bir deneyim” olacak. Etkinlikle alakalı herhangi bir detay paylaşılmasa da karma gerçeklik gözlüğünün tanıtılma ihtimali oldukça heyecan katıyor.

Apple’ın karma gerçeklik gözlüğünü nihayet WWDC 23’te piyasaya süreceği söylentileri dolaştı. Reality Pro veya Reality One olarak adlandırılabilecek cihazın M2 çipi, 4K çift ekranı, gelişmiş vücut takibi ve denetleyicisini bünyesinde barındıran bağımsız bir cihaz olduğuna inanılıyor. Akıllı cihazda birçok iPhone ve iPad özelliğinin yer alacağı da konuşulanlar arasında yer alıyor. Fiyat konusunda ise 3.000 dolar bandında olacağı tahmin ediliyor.

WWDC 23’teki diğer duyurular daha alışılagelmiş sıradanlaşan duyurular olabilir. Diğer platform güncellemelerinin yanı sıra iOS 17, macOS 14 ve watchOS 10 ön izlemelerini görme ihtimaline neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Bunlarla beraber ilk M3 tabanlı MacBook modellerinin de etkinlikte tanıtılma ihtimali bulunuyor.

WWDC’den hemen sonra işletim sistemi güncellemelerinin beta sürümlerini göreceğiz. Bitmiş sürümler sonbaharda kararlı olarak tüm kullanıcılara geliyor. Geçmiş konferanslarda olduğu gibi görülen şeylerin çoğu, önümüzdeki aylarda gerçekleşecek olan özelliklerin sadece küçük bir görüntüsü oluyor.

Güncel İçerikler