Apple, karma gerçeklik gözlüğünde spor ve egzersiz içerikleri sunacak

Apple, karma gerçeklik gözlüğü için başta spor ve egzersizler olmak üzere çok çeşitli uygulamalar ve hizmetler hazırlıyor. Şirket, ilk VR / AR gözlüğünü Haziran ayında düzenlenecek olan WWDC 23 etkinliğinde duyurmayı planlıyor. 

Teknoloji devi Apple, karma gerçeklik gözlüğü için başta spor ve egzersizler olmak üzere çok çeşitli uygulamalar ve hizmetler hazırlıyorŞirket, ilk VR / AR gözlüğünü Haziran ayında düzenlenecek olan WWDC 23 etkinliğinde duyurmayı planlıyor. 

Apple karma gerçeklik gözlüğünün, iddiaya göre sanal ve artırılmış gerçeklik arasında geçiş yapabiliyor. Ağırlıklı olarak oyun, fitness, spor ve işbirliği araçlarına odaklanacak. Cihazı satın alan müşteriler, geliştiricilerin “küçük değişikliklerle” kulaklığın 3D arayüzündeki “milyonlarca” mevcut uygulamayı kullanabiliyor.

Apple’ın uygulamaları yeni ürün için optimize etmek için aylardır “az sayıda geliştirici” ile çalıştığı bildiriliyor. Cihazın lansmanından aylar önce duyurulması, diğer geliştiricilere yeni uygulamalar oluşturmaları veya mevcut uygulamaları fütüristik arayüzüne uyarlamaları için zaman tanımasına öncülük ediyor.

Ortaya çıkan yeni bilgilere göre Apple Fitness+ antrenmanlarını VR’de çalıştırabilme yeteneği sunacağı söyleniyor. Adeta eğitmenlerle aynı ortamda bulunuyormuş gibi bir ortam oluşuyor. Şirketin Major League Soccer ve Major League Baseball yayın haklarından yararlanarak sürükleyici spor izlemeyi destekleyeceği iddia ediliyor. Aynı şekilde Apple TV uygulaması, videoları çöl veya gökyüzü gibi sanal ortamlarda izlenmesini sağlayacak.

Apple sızıntılarıyla ünlü Mark Gurman‘a göre cihazın Meta Quest Pro‘ya benzer bir üretkenlik odağına sahip olacak. Gurman:

“Platform, Pages kelime işlemcisini, Numbers hesap tablosunu ve Keynote slayt grubu uygulamalarının yanı sıra video ve müzik prodüksiyonu için iMovie ve GarageBand’i destekleyecek.”

Gözlüğün tanıtılmasına kısa bir süre kala uygulama entegrasyonları ve yeni nesil odak noktaları gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Cihazın hem oyun hem iş hem spor hem de gündelik yaşam için ayrı çözümler sunduğu görülüyor.

Güncel İçerikler