ChatGPT mobil uygulaması, Türkiye’de kullanıma sunuldu

OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT, mobil sürümüyle Türkiye'de kullanıma sunuldu. Şimdilik sadece iOS işletim sistemli cihazlarda aktif olan uygulama, çok yakında Android işletim sistemli cihazlara da gelecek. 

OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT, mobil sürümüyle Türkiye’de kullanıma sunuldu. Şimdilik sadece iOS işletim sistemli cihazlarda aktif olan uygulama, çok yakında Android işletim sistemli cihazlara da gelecek.

ChatGPT uygulaması, bilgisayar ve iPhone arasında senkronize edilen konuşma geçmişiyle web sitesinin çalıştığı gibi çalışırak oldukça işlevsel görünüyor. ChatGPT Plus aboneleri, uygulama aracılığıyla GPT-4’e erişebilerek daha hızlı yanıt alabiliyor. Uygulamanın, web sitesine kıyasla insanların OpenAI’ın Whisper konuşma tanıma özelliği aracılığıyla ses girişini kullanmasına olanak tanıyan yeni bir özelliği de bulunuyor.

Geçtiğimiz günlerde 30’dan fazla ülkede aktif hale getirilen uygulama artık ülkemizde de aktif olarak kullanılabilecek. Android işletim sistemli cihaz kullanıcıları için ise şirket:

“Android kullanıcıları, sıra sizde!” açıklamasını yaptı.

Bu paylaşımla beraber Android uygulamasının kısa süre içerisinde kullanıcılarla buluşturulması bekleniyor.

OpenAI CEO’su Sam Altman, geçtiğimiz günlerde şirketin gelecek düzenlemeler çerçevesinde çalışamayacağına karar vermesi halinde ChatGPT’yi Avrupa Birliği’nden çekme olasılığını altını çizse de kısa bir süre içinde:

“Şaka yapıyorum, Avrupa’dan ayrılma planımız yok.” dedi.

Bu arada, Alphabet CEO’su Sundar Pichai, yapay zeka yönergelerini yürürlüğe koymak için Avrupa Komisyonu ile yakın bir şekilde çalışıyor. Google Bard’ın da bu yönergelere uygun şekilde geliştirileceği tahmin ediliyor.

Güncel İçerikler