ChatGPT iOS uygulaması, 11 ülkede daha aktif edildi

OpenAI tarafından geliştirilen dünyanın en popüler chatbot'u ChatGPT için geliştirilen mobil uygulama 11 ülkede daha aktif hale getirildi. İlk olarak ABD'de piyasaya sürülen uygulama, gün geçtikçe daha fazla ülkede aktif hale geliyor. 

OpenAI tarafından geliştirilen dünyanın en popüler chatbot’u ChatGPT için geliştirilen mobil uygulama 11 ülkede daha aktif hale getirildi. İlk olarak ABD’de piyasaya sürülen uygulama, gün geçtikçe daha fazla ülkede aktif hale geliyor.

ChatGPT uygulaması, bilgisayar ve iPhone arasında senkronize edilen konuşma geçmişiyle web sitesinin çalıştığı gibi çalışırak oldukça işlevsel görünüyor. ChatGPT Plus aboneleri, uygulama aracılığıyla GPT-4’e erişebilirerek daha hızlı yanıt alabiliyor. Uygulamanın, web sitesine kıyasla insanların OpenAI’ın Whisper konuşma tanıma özelliği aracılığıyla ses girişini kullanmasına olanak tanıyan yeni bir özelliği de bulunuyor.

Şimdilik yalnızca iPhone’larda kullanılabilen uygulamanın iPad sürümünün ne zaman geleceği açıklanmadı. Android uygulamasının geliştirilme aşamasında olduğu da belirtildi.

ChatGPT’nin küresel olarak akıllı telefonlarda ne zaman kullanıma sunulacağı konusunda OpenAI “yakında” dedi. Genişlemenin kendisi ve yapay zekaya erişimin sürekli olarak kolaylaştırılması, politikalar üzerindeki küresel tartışmayı hızlandırıyor.  

OpenAI CEO’su Sam Altman, şirketin gelecek düzenlemeler çerçevesinde çalışamayacağına karar vermesi halinde ChatGPT’yi Avrupa Birliği’nden çekme olasılığını ifade etti. Bu arada, Alphabet CEO’su Sundar Pichai, yapay zeka yönergelerini yürürlüğe koymak için Avrupa Komisyonu ile yakın bir şekilde çalışıyor.

Uygulama, Arnavutluk, Hırvatistan, Fransa, Almanya, İrlanda, Jamaika, Kore, Yeni Zelanda, Nikaragua, Nijerya ve Birleşik Krallık’taki iOS kullanıcıları için aktif edildi. Ülkemizde ne zaman aktif edileceği hakkında henüz herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Güncel İçerikler